tenjin Napisano 4 Kwietnia 2010 Napisano 4 Kwietnia 2010 Witam zastanawiam sie nad kupnem jakiegoś a ganga bo mają małe rozmiary i są dosyć tanie, ale widze, że jest kilka rodzajów tj pm,am,6mm, 9 mm etc. porównywałem geometrię ale szczerze niewiele mi ona mówi. Byłbym wdzięczny za jakieś informacje. Myślałem nad 6/9 mm w rozm. 14, waga ok 60 kilo wzrost 165 używałbym z widelcem ok 130 mm.
C00BA Napisano 4 Kwietnia 2010 Napisano 4 Kwietnia 2010 w 6/9mm rama byla ta sama. Te oznaczenia dotyczyly reszty wyposarzenia.
tenjin Napisano 4 Kwietnia 2010 Autor Napisano 4 Kwietnia 2010 czyli reasumując to 6 mm oraz 9 mm oprócz rocznika nie będą sie różnić ?? z tego co widze to najdroższa jest wersja a.m.
tenjin Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Napisano 6 Kwietnia 2010 może ktoś wie czym różnią sie te dwie rami tzn. a gang 9 mmm a a gang n.m. n.m. 9 mm jest różnica w geometrii np. n.m. ma krótszą górną rurę i baze kół oraz jest cięższy o 50 g (według velo) pytam bo jest różnica 100 złotych między tymi ramami i czy warto tą stówe dorzucić i jak z odczuciami tej geometrii bo nie za bardzo umiem sobie to wyobrazić na podstawie samych schematów pozdrawiam
blair7 Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 Jedne sa do dirtu inne do streetu, poczytaj na stronie porducenta dowiesz sie wiecej. W kazdym razie ramy z serii a gang nie sa ramami do takiej normalnej jazdy, sa to ramy do tzw kolarstwa grawitacyjnego
tenjin Napisano 6 Kwietnia 2010 Autor Napisano 6 Kwietnia 2010 ale n.m. i 9mm sa zakwalifikowane jako enduro (obie) na pewno am i pm sa do grawitacji
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.