pinkhc Napisano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Witam, mam 2 pytania dotyczące łańcuchów. Po 1 - w moim nowym łańcuchu HG-53, po przejechaniu 30-40 km pękło i wypadło ogniwo. Czy to normalne, aby coś takiego zdarzyło się w nowym sprzęcie? Czy to możliwe, że to przez moją wagę? (ok 90 kg) Po 2 - strasznie mnie to wkurzyło i zastanawiam się nad nowym łańcuchem. Moglibyście mi polecić coś bardzo wytrzymałego? Po czym poznać, czy łańcuch jest kompatybilny z kasetą? Moja obecna kaseta to - HG-50 9 rzędowa 11-32T, obie przerzutki XT. Mogę sobie w to wsadzić łańcuch XT? I czy to w ogóle ma sens? Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 1. Waga raczej nie ma tu wielkiego znaczenia. Są ciężsi rowerzyści i łańcuchy wytrzymują. Po prostu wada jednego egzemplarza. 2. Każdy łańcuch 9-rzędowy pasuje do 9-rzędowej kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 4 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 1. Niestety zdarza się. Czasem z winy użytkownika, czasem przez zupełny przypadek. 2. Jak kolega wyżej napisał, myślę że dobrym wyborem będzie Campagnolo Record C9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.