Skocz do zawartości

[maraton] Eska BikeMaraton Wrocław 25.04.2010r.

Drozdzu5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem na ile trasa rozni sie od poprzedniej (ponoc ma byc wiecej lesnych sciezek), ale az mnie skręca na sama mysl o pokonaniu zeszloroczej trasy na sztywnym widelcu, albo tym bardziej na szosówce ;) Tam nawet ludzie na fullach przeklinali na mecie :P

Napisano

Trasa będzie zupełnie inna, ale też po zeszłorocznych doświadczeniach nie ryzykowałbym jazdy na sztywnym widelcu.

BTW: Pogoda szykuje się nam dość dobra. 4 dni przed maratonem ma nie padać, a w niedzielę bezchmurnie i 16-20 C. :)

Komunikat organizatora:

"W świetle zaistniałej sytuacji oraz zakończenia żałoby narodowej w dniu 16.04.2010 godz. 18.00 informujemy że maraton 1 edycja Wrocław 18.04.2010 – odbędzie się planowo.

Chcielibyśmy jednak uczcić pamięć ofiar i w związku z tym zaplanowane imprezy towarzyszące o charakterze rozrywkowym nie odbędą (koncerty, konkursy, pokazy rowerowe) .

Jednocześnie zwracamy się z prośbą do Was o wspólne oddanie pamięci w hołdzie ofiarom i umocowanie czarnej tasiemki (wstążki) do kierownicy roweru na którym będziecie jechać w dniu imprezy.

Maciej Grabek - dyrektor imprezy."

Napisano

Mam pytanie. Czy ma może ktoś z okolic Gliwic/Knurowa miejsce w aucie na niedzielny maraton? Niestety kumpel z którym miałem się zabrać nie jedzie :/. W razie czegoś piszcie PW, kom 503738057

Napisano

Ktoś pytał o nowości na tegorocznej trasie więc odpowiadam BĘDZIE SUCHO i tu niektórzy nie poczują legendarnego ducha wrocławskiej eski :).

Jeżeli legendarnej znaczy błotnistej, to mi nie przeszkadza.

Napisano

Błotnista musiała być ciężka, ale ta rok temu była tak sucha, że można było się zaczadzić w pyle jaki unosił się spod kół setek zawodników, a po kilkudziesięciu kilosach na łańcuchu już smaru nie było i pot lał się z czoła  ;)

Napisano

Żałoba kończy się chyba przed 18 kwietnia, ale że pogrzeb ma być w niedzielę, to maraton odwołali :P

Bardzo mnie to smuci, bo chciałem przyjechać do Wrocławia... a 25 kwietnia jadę do Chodzieży, więc lipa...

Do mnie (Era) SMS doszedł dziś o 15.

Napisano

No właśnie dlatego w weekend, bo by doszedł dodatkowy dzień wolny w przyszłym tygodniu. Szkoły, urzędy, zakłady pracy - nikt nie da tak od razu dnia wolnego (w większości tak , ale nie zawsze). A tak maja sprawę ułatwioną.

Napisano

Właśnie .PaVLo. ma dużo racji - pogoda się poprawi, kolano przestanie boleć, forma poprawi się. Same korzyści. 1474 - do zobaczenia na starcie

Być może będę miał wolne miejsce w samochodzie, a jadę z Legnicy.

Napisano

No w sumie dobrze, bo mi auto padło i muszę szybko je naprawić, żeby dojechać do Wrocka i na inne edycje  :unsure:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...