Piksel Napisano 12 Maja 2013 Udostępnij Napisano 12 Maja 2013 Syf i tak się dostanie, niema w 100% szczelnego suportu, chociaż ja ze swojego accenta jestem na razie zadowolony, około 3500km, trochę maratonów, wyjazdów w góry, dużo błota, generalnie ciężkie warunki i na razie kręci się bardzo dobrze. Co prawda po około 500km zaczął strzelać, ale po rozebraniu go, ustało, w środku było czyściutko, więc nie wiem czym to było spowodowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 W głównej mierze za niszczenie łożysk w suportach shimano czy też innych odpowiada przesadnie silne skręcanie plastykowej nakrętki dociskajacej korbe. To zdanie warto przypominać, bo naprawdę ma to duże znaczenie w przypadku żywotności łożysk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 (edytowane) Mój accent na wsadzonych najtańszych, indyjskich łożyskach po 3,5 zł sztuka przejechał od 11 kwietnia 2074 km. Zobaczymy kiedy złapie luzy. Ale już mogę powiedzieć, że zadowolony jestem bo najtańsze łożyska dają radę jako zamienniki. Tym bardziej, że ostatnio prawie codziennie teren a potem karcher. A za robociznę płacę 5 zł. Mój serwisant daje jeden klucz nasadkowy w środek, drugi na zewnątrz, wkłada w imadło i wyciska łożyska. Nowe wciska też w imadle dociskając starym łożyskiem. Sam bym to zrobił ale nie mam w domu imadła i kompletu nasadek o odpowiedniej średnicy. Edytowane 31 Maja 2013 przez dejtrejder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 31 Maja 2013 Udostępnij Napisano 31 Maja 2013 To zdanie warto przypominać, bo naprawdę ma to duże znaczenie w przypadku żywotności łożysk. bo nie ktorzy nie wiedzia ze to jest do kasowania luzu, a nie do dokrecenia ile sie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemokolarz Napisano 3 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Napisz jak supot się kręci, bo przymierzam się do zmiany na Accenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 6 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2013 Mój accent przejechał w tym sezonie 3600 km na wsadzonych indyjskich łożyskach po 3,5 zł sztuka i luzów jak na razie nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 30 Września 2013 Udostępnij Napisano 30 Września 2013 (edytowane) To bardzo dobrze , moj na oryginalnych zrobil już 6000 km i luzow nie ma , ale kreca sie glosno i z wiekszymi oporami , niebawem wymianka na indyjskie:] Edytowane 30 Września 2013 przez GhOsTwrc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burz Napisano 2 Października 2013 Udostępnij Napisano 2 Października 2013 bo nie ktorzy nie wiedzia ze to jest do kasowania luzu, a nie do dokrecenia ile sie da Dokładnie, i dlatego jest z plastiku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vitesse Napisano 3 Października 2013 Udostępnij Napisano 3 Października 2013 (edytowane) xtr ma z aluminium ;p w dodatku cięższy Edytowane 3 Października 2013 przez vitesse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Może głupie pytanie. Ma ktoś wagę tego suportu (Accent BB-EX1)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 realnie 106g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 19 Marca 2014 Udostępnij Napisano 19 Marca 2014 Dzięki Michał. Szkoda, że cięższy od Shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 A ma ktoś do oddania ze starego suportu te plastiki osłaniające łożyska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 z shimanowskiego moge miec to chyba to samo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 21 Marca 2014 Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 Niestety nie to samo, bo już sprawdzałem i sam takie mam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuvv Napisano 2 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2014 Ponawiam zapytanie o plastiki. Skoro nikomu nie leża niepotrzebne to może wrzuci ktoś zdjęcie z dokładnymi wymiarami, żeby Ci, którzy tego detalu nie posiadają by mogli je dorobić we własnym zakresie? Mi udało się wyrwać ten suport niemalże z rąk złomiarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 Aktualizacja: po przejechanym sezonie 2013 i rozpoczęciu nowego stwierdzam, że na indyjskich zamiennikach po 3,5 zł sztuka suport accenta przejeżdża spokojnie średnio 4,5 tyś km nim złapie luzy. Spokojnie można sobie odpuścić droższe łożyska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GhOsTwrc Napisano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) no to super . Ostatnio tez wyrwalem suport Nexelo czy cos za 50 zl , lozyska takie jak w accencie , wymienne . Przelozylem nexelowe lozyska do accenta bo kolorystycznie ładniejszy i wszystko smiga;) teraz trzeba indianina do nexelo zapodac:) Acha i uszczelnienie takie same skoro potrzeba to zrobie foto i pomierze:P Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez GhOsTwrc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuvv Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 (edytowane) @GhOsTwrc: poprosiłbym o fotki z wymiarami w tym temacie. Edytowane 4 Kwietnia 2014 przez Shuvv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 4 Kwietnia 2014 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Może by je wytoczyć z ertalonu/poliamidu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuvv Napisano 3 Maja 2014 Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) @@GhOsTwrc nie zdołał wysępić suwmiarki, ale mi się udało ją wreszcie nabyć. Wymierzyłem coś takiego : Przekrój poprzeczny i wymiary w milimetrach, oczywista. Edytowane 3 Maja 2014 przez Shuvv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vidoq Napisano 19 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2014 Ponawiam zapytanie o plastiki. Skoro nikomu nie leża niepotrzebne to może wrzuci ktoś zdjęcie z dokładnymi wymiarami, żeby Ci, którzy tego detalu nie posiadają by mogli je dorobić we własnym zakresie? Mi udało się wyrwać ten suport niemalże z rąk złomiarza. Witam! Możecie bez problemu wykorzystać takie: http://twr.iai-shop.com/product-pol-1401-Os-ona-o-yska-X-Type-Race-Face.html Jest jedno "ale". W Polsce jak widać są bardzo drogie. Najlepiej je ściągnąc z USA w większych ilościach.Ja w swoim suporcie HII mam te właśnie. Pasują b.dobrze. Jeżeli nie wchodzą to trzeba zrobić delikatne nacięcie ostrym narzędziem. Po przejściu karbu osłonki przez miskę ułożą się w niej pasownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 20 Lipca 2014 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Mój suport ma już przejechane ponad 8tys. km, we wrześniu ubiegłego roku wymieniłem łożyska (pierwszy raz) i wszystko było by pięknie gdyby nie luz na plastikowych tulejkach właśnie. No ale mądry Polak w potrzebie zawsze coś wymyśli, także w takim wypadku bierzemy taśmę uszczelniającą do gwintów, nawijamy jedną warstwę na cześć plastików wchodzącą w łożyska, montujemy, luz zlikwidowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuvv Napisano 20 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 w swoim suporcie HII Jaki to suport? Accent omawiany w temacie? Możecie bez problemu wykorzystać takie Owszem, drogie. Jeśli za 47 złotych można przywrócić do użyteczności suport łatwy do naprawy - jesteśmy w niebie. I'm lovin it. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamfan Napisano 21 Lipca 2014 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 (edytowane) Tutaj są za funciaka - http://www.ukbikestore.co.uk/product/386/d30062/race-face-x-type-bearing-cap.html Może ktoś chętny (najlepiej z Wrocławia/Katowic) na wspólne zamówienie? Przy 8 szt. wychodzi niecałe 10 zł/szt. (z kosztami przewalutowania PayPal i wysyłką do Polski). Ja chętnie bym kupił 4. Edytowane 21 Lipca 2014 przez kamfan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi