Skocz do zawartości

[wyścigi] Leipheimer zaczyna karierę w MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Przypuszczam, że pokonywanie podjazdów nie jest dla niego problemem. Chyba, że mówiy o technicznych podjazdach. Ale taka Huta, Łopata raczej wrażenia na nim nie zrobiła by :icon_mrgreen:

Jednak zdecydowanie łatwiej przejść z szosy na mtb niż w drugą stronę.

Jednak zdecydowanie łatwiej przejść z szosy na mtb niż w drugą stronę.

Tu mam inne zdanie. Popatrzcie ilu jest szosowców którzy zaczynali od MTB i dwrotnie. Jak ktoś jest dobry w MTB to na szosie spokojnie da sobie radę. A szosowiec choć fizycznie może być znakomity to technicznie w MTB może sobie nieradzić. Wiem to na własnym i nie tylko przykładzie.

Tu mam inne zdanie. Popatrzcie ilu jest szosowców którzy zaczynali od MTB i dwrotnie. Jak ktoś jest dobry w MTB to na szosie spokojnie da sobie radę. A szosowiec choć fizycznie może być znakomity to technicznie w MTB może sobie nieradzić. Wiem to na własnym i nie tylko przykładzie.

Akurat to wynika raczej z dużo większej kasy i prestiżu jaki jest w wyścigach szosowych o, jakby nie było, dużo dłuższej tradycji.

Szosowcowi ciezko sie przestawic na MTB. Ma noge i potrafi na latwych trasach popylac, ale kompletnie nie ma techniki i wywala sie w zupelnie niesamowitych miejscach. Zabralem kiedys kumpla szosowca na wycieczke po lesie i mimo ze na szosie nie mam z nim szans, to w terenie jechalem szybciej, a glebnal sie 3 razy przez 90km, w tym raz na zupelnie prostej, lekko piaszczystej drodze. Po prostu nie mial pojecia jak rower zachowuje sie na roznych typach podloza.

No ale tego mozna sie najczesciej nauczyc jak sie chce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...