iDaniel Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 Cześć, zastanawiam się nad tym jaki typ roweru wybrać. Sprzęt służyłby mi głównie do jazdy rekreacyjnej po asfalcie do miasta i z powrotem (jakieś 20 km). Trasa prowadzi częściowo przez las oraz wiele pagórków. Wymagana więc jest łatwość podjazdu pod górki. Do tego czasem wypad do lasu. Jaki polecicie mi typ roweru? Na pojazd chcę przeznaczyć do 500 zł. Dotychczas myślałem o Meridzie Kalahari lub Hexagonach. Czy to dobry wybór, jak sądzicie?
Vieri Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 Generalnie mtb nie służy do jazdy po mieście aczkolwiek ja posiadając wyłącznie dość usportowionego mtb zawadzam o miasto, jeśli niska sylwetka Ci nie przeszkadza to nie będzie tragedii. Jeśli w kwocie 500 zł znajdziesz Meride Kalahari albo Krossa Hexagona to będzie to świetny wybór.
iDaniel Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Napisano 25 Kwietnia 2010 A co powiecie o Giant GSR1 lub Trekking Fox Canyon ? Warto się zainteresować takim sprzętem do ww. zastosowań?
Rulez Napisano 25 Kwietnia 2010 Napisano 25 Kwietnia 2010 To jest rower miejsko-leśny niestety cena wyższa : http://www.kross.pl/rower/49-Nomia_+2.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.