Skocz do zawartości

[komplet] WCS Wet White

Wawrus

Rekomendowane odpowiedzi

Sztyca (31,6/400mm)

Siodełko jest przymocowane za pomocą 1 śruby co usprawnia montaż. W pewnym czasopiśmie przeczytałem, że mogą być problemy z przemieszczaniem się siodła (brak "ząbkowania"). U mnie nie zauważyłem tego problemu. Wystarczy mocniej ścisnąć. Regulacja jest szybka i bezproblemowa (imbus 5mm). Waga realna - 259g, czyli tyle samo podaje producent (260g). Sztyca jest okrojona na końcu z materiału w coś na kształt haczyka, tak aby zejść trochę z wagi. Jeśli chodzi o malowanie, tu jest pewien problem. Gdy wkładałem sztycę do ramy (ciasne spasowanie), trochę farby odpadło. Na szczęście ta część siedzi głęboko w ramie. Brak jakichkolwiek dźwięków.

Kierownica (Low rizer 31,8/660mm)

Szeroki, wygodny chwyt. Niskie gięcie (20mm, 9 stopni). Przy połączeniu z mostkiem kierownica jest "groszkowana" aby zapewnić dodatkowe trzymanie poprzez tarcie. Jedyny mankament jaki zauważyłem to śliskość lakieru. Chwyty nieustannie się na niej przesuwają. Waga podawana przez producenta jest nierealna (producent - 260g, realnie - 279g)

Mostek (31,8/100mm)

Tu jeśli chodzi o wagę mamy miłe zaskoczenie w postaci ujemnych 5g (ważone 115g). Kąt 6 stopni. Mocowanie kierownicy na 4 małe śruby (4mm) spasowane blisko siebie. Wydaje się że lepiej byłoby gdyby były rozsunięte, ale trzyma dobrze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...