Skocz do zawartości

[napęd] wymiana napędu na jaki?

dyru

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na początku chce się przywitać ponieważ z jest to mój pierwszy post na forum.

Pewnie takich pytań jak moje na forum było już dużo, lecz mimo to liczę na konkretną odpowiedź.

Jestem posiadaczem roweru z marketu. Jeździłem na nim rekreacyjnie 3 lata i nawet nie było źle. Teraz chce tym rowerkiem pojeździć trochę do pracy, lecz napęd już się mocno zużył.

Chciałbym aby ten rowerek jeszcze trochę pojeździł. Ja planuje w przyszłym roku zakup nowego, ale tym będzie jeździć moja żona.

Doradźcie jakie części najlepiej kupić żeby rower pojeździł jeszcze kilka sezonów rekreacyjnie bez pakowania w niego większych pieniędzy.

Aktualny osprzęt który chciałbym wymienić: przerzutka tył i przód falcon, korba 3 rzędowa, kaseta 7 rzędowa, manetki typu gripshift wolałbym zamienić na klamko-manetki.

Rower prawie taki jak ten tylko chyba starszy model: http://www.ib.biz.pl/index.php?iframe=mtb&lang=pl&id_rower=10&foto=CALEDONIA%20MT260%20(M%CASKI).jpg

Na części mogę przeznaczyć ok 300-400 zl.

• Mod Team

• Mod Team

Moim zdaniem gra nie warta świeczki i nerwów, które będziesz musiał na to poświęcić. Za 500zł czasem można kupić zupełnie przyzwoity, używany rower i osobiście taką opcję bym wybrał. W takiej marketówce za dużo trzeba by wymienić, a i tak będzie to złom, tyle że trochę lepszy.

na taki rower którym pośmigam bez większego wkładu ten sezon i może ewentualnie następny mógłbym wydać na dzień dzisiejszy z 500-600 zł. W przyszłym roku będę chciał kupić jakiś trekking żebym mógł fotelik dla dzieciaczka zamontować i pojeździć trochę po mieście i leśnymi ścieżkami. Ewentualnie jak macie jakiś fajny typ to może i bym kupił już na ten sezon.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...