RogalBiker Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Witam ! Chciałbym kupić nowe hamulce i nie wiem co wybrać . Do tej pory jeżdziłem na Hayes'ach sole i powiem szczerze ,że nic to specialnego . Niby hydry ,ale hamowanie czy modulacja ... beznadzieja . Znalazłem 3 modele hamulców wydają mi się całkiem dobre ,a zarazem porównywalne w tym przedziale cenowym ( do 550zł ) wraz z tarczami . Szczególnie borykam się między shimano ,a avid'ami ( soczystymi ) . Shimano widziałem w tegorocznej Konie Stinky i tym się głównie zasugerowałem . Z góry dziki za odpowiedż ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Jeździłem na trójkach, a teraz mam z przodu piątkę. Na SH nie jeździłem. Powiem, że różnica jest znaczna. Mam mniej problemów z ustawieniem zacisku. Tłoczki wysuwają się równo. Siły i modulacji nie mogę porównać, ponieważ z J3 miałem tarcze 160, a z J5 185. Lepiej dołóż, a będziesz mieć mniej problemów. Tutaj masz 2 propozycje: LINK LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 ano, poza tym w shimano i hayesie jakos dziwnie chodzi klamka, tzn avid jakby przod-tyl, a tamte perfidnie po luku, co mnie osobiscie bardzo przeszkadza uzytkownik kompletu j5, jak najbardziej zadowolony, zakladasz i jezdzisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Najlepiej weź komplet SLXów http://www.allegro.pl/item980606734_hamulce_tarczowe_shimano_slx_br_m665_adapter.html Jak się klocki zużyją to zmienisz je na metaliki i masz hample mocniejsze od Juicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Tylko budżet wynosi 550 zł, a SLXy kosztują 540. W komplecie nie ma tarcz. Trzeba dopłacić 110 zł albo kupić inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Przecież tarcze ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 5 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 W opisie aukcji jest napisane, że dopłata do tarcz. Dodatkowo nie wiemy czy tarcze mają być na Centerlock czy na IS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecho87 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Skoro miał Hayes Sole to ma swoje własne tarcze po tych hamulcach pozostałe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 A jak wygląda porównanie między J3, a M575.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 hmmm...avidy chyba lepsze, ale droższe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OtakarMtb Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 Witam. Szukam Hamulca tarczowego Hydraulicznego na przód. Nigdy do tej pory niebawiłęm sie w tarczówki wiec jestem zielony w tym temacie , wstepnie rozgądałem sie i upatrzyłem sobie Hayes Stroker Trail lub Shimano SLX. Prosił bym o pomoc. Z Góry Dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Miałem bb7 i dla mie były ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.