RogalBiker Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Witam ! Chciałbym kupić nowe hamulce i nie wiem co wybrać . Do tej pory jeżdziłem na Hayes'ach sole i powiem szczerze ,że nic to specialnego . Niby hydry ,ale hamowanie czy modulacja ... beznadzieja . Znalazłem 3 modele hamulców wydają mi się całkiem dobre ,a zarazem porównywalne w tym przedziale cenowym ( do 550zł ) wraz z tarczami . Szczególnie borykam się między shimano ,a avid'ami ( soczystymi ) . Shimano widziałem w tegorocznej Konie Stinky i tym się głównie zasugerowałem . Z góry dziki za odpowiedż !
pawel1315 Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Jeździłem na trójkach, a teraz mam z przodu piątkę. Na SH nie jeździłem. Powiem, że różnica jest znaczna. Mam mniej problemów z ustawieniem zacisku. Tłoczki wysuwają się równo. Siły i modulacji nie mogę porównać, ponieważ z J3 miałem tarcze 160, a z J5 185. Lepiej dołóż, a będziesz mieć mniej problemów. Tutaj masz 2 propozycje: LINK LINK
nabial Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 ano, poza tym w shimano i hayesie jakos dziwnie chodzi klamka, tzn avid jakby przod-tyl, a tamte perfidnie po luku, co mnie osobiscie bardzo przeszkadza uzytkownik kompletu j5, jak najbardziej zadowolony, zakladasz i jezdzisz
Schwefel Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Najlepiej weź komplet SLXów http://www.allegro.pl/item980606734_hamulce_tarczowe_shimano_slx_br_m665_adapter.html Jak się klocki zużyją to zmienisz je na metaliki i masz hample mocniejsze od Juicy.
pawel1315 Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 Tylko budżet wynosi 550 zł, a SLXy kosztują 540. W komplecie nie ma tarcz. Trzeba dopłacić 110 zł albo kupić inne.
Mod Team bogus Napisano 5 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 5 Kwietnia 2010 W opisie aukcji jest napisane, że dopłata do tarcz. Dodatkowo nie wiemy czy tarcze mają być na Centerlock czy na IS.
Miecho87 Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Skoro miał Hayes Sole to ma swoje własne tarcze po tych hamulcach pozostałe...
Kabanos Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 A jak wygląda porównanie między J3, a M575.?
OtakarMtb Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 Witam. Szukam Hamulca tarczowego Hydraulicznego na przód. Nigdy do tej pory niebawiłęm sie w tarczówki wiec jestem zielony w tym temacie , wstepnie rozgądałem sie i upatrzyłem sobie Hayes Stroker Trail lub Shimano SLX. Prosił bym o pomoc. Z Góry Dziekuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.