lmichal Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Witam. Pragnę zaprosić wszystkich rowerzystów na II Wyścig Rowerów Górskich o Puchar Wójta Gminy Zbiczno. (odbędzie się 1 maja 2010 roku w Zbicznie (powiat Brodnica)) Oto kilka informacji o nim: Wyścig MTB organizowany przez Gminny Ośrodek Kultury Sportu i Rekreacji w Zbicznie (woj. kujawsko- pomorskie). Trasa łatwa technicznie, przebiegająca poprzez malownicze obszary pojezierza brodnickiego, odpowiednia dla początkujących, posiadająca jednak kilka ciekawych podjazdów. Około 35 km wspaniałego wyścigu po drogach polnych i leśnych a także po części asfaltowych. Tel. kontaktowy do organizatora: 056-49-393-17. Impreza dofinansowana ze środków Samorządu Województwa Kujawsko- Pomorskiego. Wyścig jest dość słabo rozreklamowany (gmina wywiesiła plakaty w Zbicznie i w zasadzie nic więcej) więc staram się cokolwiek pomóc by zwiększyć frekwencję. W zeszłym roku brałem w nim udział i impreza naprawdę udana, gmina naprawdę się stara, zapewnia wszystko czego potrzeba, ma jednak trochę problem z reklamą. Pozdrawiam i zapraszam.
biker91 Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 oczywiscie bede ;] a tak poza tym to szkoda ze rok temu nie było zadnej info w necie o tym wyscigu ;/ niezle sie wkurzyłem jak zobaczyłem relecje z tego wyscigu, bo miał on miejsce tam gdzie czesto trenuje (swoja droga dobrze ze nie minałem sie z tym wysigiem podczas treningu) trasa ta sama co poprzednio? wpisowe na miejscu czy przelew?
lmichal Napisano 5 Kwietnia 2010 Autor Napisano 5 Kwietnia 2010 oczywiscie bede ;] a tak poza tym to szkoda ze rok temu nie było zadnej info w necie o tym wyscigu ;/ niezle sie wkurzyłem jak zobaczyłem relecje z tego wyscigu, bo miał on miejsce tam gdzie czesto trenuje (swoja droga dobrze ze nie minałem sie z tym wysigiem podczas treningu) trasa ta sama co poprzednio? wpisowe na miejscu czy przelew? Wpisowe (nie jestem w ogóle pewien czy jakieś będzie, jak tak to raczej niewielkie w porównaniu z innymi maratonami) na miejscu, trasa bardzo podobna do poprzedniej, zmieniony tylko środkowy odcinek. Dodane ok 5km. Oto mapa trasy wyścigu w Zbicznie: http://www.bikemap.net/route/436213?127049637571994 Polecam przeglądanie na widoku 'open cycle map' albo na satelite lub hybrid, gdyż w niektórych miejscach tu na samej mapie drogi zaznaczone są nieco niedokładnie (jednakże jeśli w pobliżu zaznaczonej trasy na tej mapie przebiega zaznaczona tu droga, to o tą właśnie drogę chodzi).
alex1602 Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 witam, a cos wiecej? Jakies koszulki, jakies nagrody? Ile osob startowalo ostatnio? O ktorej start imprezy? Mam kawalek do dojechania dlatego chce wiedziec na co sie pisze Pozdro!
ulvgar Napisano 14 Kwietnia 2010 Napisano 14 Kwietnia 2010 Dodam, że dziś się dowiedziałem, że coś w Suszu się organizuje. Jak zdobędę (lub ma ktoś) więcej informacji to niech wpisze.
lmichal Napisano 15 Kwietnia 2010 Autor Napisano 15 Kwietnia 2010 witam, a cos wiecej? Jakies koszulki, jakies nagrody? Ile osob startowalo ostatnio? O ktorej start imprezy? Mam kawalek do dojechania dlatego chce wiedziec na co sie pisze Pozdro! witam. Na koszulki ani na jakieś szczególne nagrody rzeczowe bym raczej nie liczył (w zeszłym roku były tylko puchary + dyplomy, podejrzewam, że w tym będzie podobnie. START O 12, zapisy przed zawodami, wpisowe 20 zł. Ostatnio startowało chyba 15 osób, z tego 13 to osoby które niemalże osobiście poinformowałem (nigdzie nie było żadnego info o wyścigu, to dlatego). Teraz mam nadzieje że frekwencja będzie nieco większa. Sam wyścig na pewno jest nieco inny od wszystkich, jako że organizowany przez gminę i osoby niemające w zasadzie żadnego związku z kolarstwem, ale jeśli chodzi o zabezpieczenie trasy, oznakowanie i ogólną organizację w dniu samego wyścigu naprawdę nie można mieć żadnych zastrzeżeń. Pozdrawiam.
lmichal Napisano 20 Kwietnia 2010 Autor Napisano 20 Kwietnia 2010 A w necie piszą że start o 15 Start jest o 12, i tak też jest podanie w regulaminie dostępnym na stronie http://zbiczno.brodnica.net/glowna.php w zakładce ogłoszenia.
AdamL Napisano 27 Kwietnia 2010 Napisano 27 Kwietnia 2010 Start jest o 12, i tak też jest podanie w regulaminie dostępnym na stronie http://zbiczno.brodnica.net/glowna.php w zakładce ogłoszenia. A co możecie napisać o długości trasy. W regulaminie wyścigu podano, że około 40km, natomiast trasa z Googli podaje 33,8km? Która długość jest bliższa prawdzie??
lmichal Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Napisano 28 Kwietnia 2010 Raczej dystans z bikemap jest bliższy prawdzie, jak jechałem tą trasą to na liczniku mi wyszło dokładnie 35,2 km, a chyba w miarę dobrze mam ustawiony. I na mapie starałem się jak najdokładniej zaznaczyć, ale jako że tam jakąś minimalnie krętą drogę mierzy i tak prosto, to mogło wyjść te 1,5km za mało łącznie. W każdym razie bym się nastawiał na dystans około 35 km.
elcoyotto Napisano 28 Kwietnia 2010 Napisano 28 Kwietnia 2010 Kolego jak była oznakowana trasa w poprzednim roku, czyli czy taśma i strzałki, malowanie na asfalcie czy ludzie stojący na krzyżówkach? Moje pytanie stąd, że zazwyczaj na takich lokalnych imprezach największy problem jest właśnie z oznakowaniem trasy.
lmichal Napisano 30 Kwietnia 2010 Autor Napisano 30 Kwietnia 2010 w zeszłym roku wyglądało to tak, że wyścig prowadził pilot, na wszelkich krzyżówkach stali ludzie wskazujący trasę. Jest niewiele miejsc, w których można mieć wątpliwości gdzie jechać, a w wszystkich takich miejscach ktoś stał. Jeśli nikogo nie ma to cały czas droga jest prosta, i główna, tak jak się jedzie intuicyjnie. Narzekań na oznakowanie w zeszłym roku nie było w każdym razie (fakt, że frekwencja niska dość).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.