Skocz do zawartości

[wyścig MTB] o Puchar Wójta Gminy Zbiczno

lmichal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Pragnę zaprosić wszystkich rowerzystów na II Wyścig Rowerów Górskich o Puchar Wójta Gminy Zbiczno. (odbędzie się 1 maja 2010 roku w Zbicznie (powiat Brodnica))

Oto kilka informacji o nim:

Wyścig MTB organizowany przez Gminny Ośrodek Kultury Sportu i Rekreacji w Zbicznie (woj. kujawsko- pomorskie). Trasa łatwa technicznie, przebiegająca poprzez malownicze obszary pojezierza brodnickiego, odpowiednia dla początkujących, posiadająca jednak kilka ciekawych podjazdów. Około 35 km wspaniałego wyścigu po drogach polnych i leśnych a także po części asfaltowych. Tel. kontaktowy do organizatora: 056-49-393-17. Impreza dofinansowana ze środków Samorządu Województwa Kujawsko- Pomorskiego.

Wyścig jest dość słabo rozreklamowany (gmina wywiesiła plakaty w Zbicznie i w zasadzie nic więcej) więc staram się cokolwiek pomóc by zwiększyć frekwencję. W zeszłym roku brałem w nim udział i impreza naprawdę udana, gmina naprawdę się stara, zapewnia wszystko czego potrzeba, ma jednak trochę problem z reklamą. Pozdrawiam i zapraszam.

Napisano

oczywiscie bede ;]

a tak poza tym to szkoda ze rok temu nie było zadnej info w necie o tym wyscigu ;/ niezle sie wkurzyłem jak zobaczyłem relecje z tego wyscigu, bo miał on miejsce tam gdzie czesto trenuje (swoja droga dobrze ze nie minałem sie z tym wysigiem podczas treningu)

trasa ta sama co poprzednio?

wpisowe na miejscu czy przelew?

Napisano
  W dniu 3.04.2010 o 18:29, biker91 napisał:

oczywiscie bede ;]

a tak poza tym to szkoda ze rok temu nie było zadnej info w necie o tym wyscigu ;/ niezle sie wkurzyłem jak zobaczyłem relecje z tego wyscigu, bo miał on miejsce tam gdzie czesto trenuje (swoja droga dobrze ze nie minałem sie z tym wysigiem podczas treningu)

trasa ta sama co poprzednio?

wpisowe na miejscu czy przelew?

Wpisowe (nie jestem w ogóle pewien czy jakieś będzie, jak tak to raczej niewielkie w porównaniu z innymi maratonami) na miejscu, trasa bardzo podobna do poprzedniej, zmieniony tylko środkowy odcinek. Dodane ok 5km.

Oto mapa trasy wyścigu w Zbicznie:

http://www.bikemap.net/route/436213?127049637571994

Polecam przeglądanie na widoku 'open cycle map' albo na satelite lub hybrid, gdyż w niektórych miejscach tu na samej mapie drogi zaznaczone są nieco niedokładnie (jednakże jeśli w pobliżu zaznaczonej trasy na tej mapie przebiega zaznaczona tu droga, to o tą właśnie drogę chodzi).

Napisano

witam,

a cos wiecej? Jakies koszulki, jakies nagrody? Ile osob startowalo ostatnio? O ktorej start imprezy? Mam kawalek do dojechania dlatego chce wiedziec na co sie pisze :icon_confused:

Pozdro!

Napisano
  W dniu 13.04.2010 o 12:01, alex1602 napisał:

witam,

a cos wiecej? Jakies koszulki, jakies nagrody? Ile osob startowalo ostatnio? O ktorej start imprezy? Mam kawalek do dojechania dlatego chce wiedziec na co sie pisze ;)

Pozdro!

witam. Na koszulki ani na jakieś szczególne nagrody rzeczowe bym raczej nie liczył (w zeszłym roku były tylko puchary + dyplomy, podejrzewam, że w tym będzie podobnie. START O 12, zapisy przed zawodami, wpisowe 20 zł. Ostatnio startowało chyba 15 osób, z tego 13 to osoby które niemalże osobiście poinformowałem (nigdzie nie było żadnego info o wyścigu, to dlatego). Teraz mam nadzieje że frekwencja będzie nieco większa. Sam wyścig na pewno jest nieco inny od wszystkich, jako że organizowany przez gminę i osoby niemające w zasadzie żadnego związku z kolarstwem, ale jeśli chodzi o zabezpieczenie trasy, oznakowanie i ogólną organizację w dniu samego wyścigu naprawdę nie można mieć żadnych zastrzeżeń. Pozdrawiam.

Napisano
  W dniu 20.04.2010 o 19:25, lmichal napisał:

Start jest o 12, i tak też jest podanie w regulaminie dostępnym na stronie http://zbiczno.brodnica.net/glowna.php w zakładce ogłoszenia.

A co możecie napisać o długości trasy. W regulaminie wyścigu podano, że około 40km, natomiast trasa z Googli podaje 33,8km?

Która długość jest bliższa prawdzie??

Napisano

Raczej dystans z bikemap jest bliższy prawdzie, jak jechałem tą trasą to na liczniku mi wyszło dokładnie 35,2 km, a chyba w miarę dobrze mam ustawiony. I na mapie starałem się jak najdokładniej zaznaczyć, ale jako że tam jakąś minimalnie krętą drogę mierzy i tak prosto, to mogło wyjść te 1,5km za mało łącznie. W każdym razie bym się nastawiał na dystans około 35 km.

Napisano

Kolego jak była oznakowana trasa w poprzednim roku, czyli czy taśma i strzałki, malowanie na asfalcie czy ludzie stojący na krzyżówkach? Moje pytanie stąd, że zazwyczaj na takich lokalnych imprezach największy problem jest właśnie z oznakowaniem trasy.

Napisano

w zeszłym roku wyglądało to tak, że wyścig prowadził pilot, na wszelkich krzyżówkach stali ludzie wskazujący trasę. Jest niewiele miejsc, w których można mieć wątpliwości gdzie jechać, a w wszystkich takich miejscach ktoś stał. Jeśli nikogo nie ma to cały czas droga jest prosta, i główna, tak jak się jedzie intuicyjnie. Narzekań na oznakowanie w zeszłym roku nie było w każdym razie (fakt, że frekwencja niska dość).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.