Skocz do zawartości

[11260g] Mbike evo by pawelsystem

pawelsystem

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...

doszło nowe przednie koło i waga kompletu przeszła moje najsmielsze oczekiwania 1280g (jak składałem przednie koło to trafiłem na super leka obrecz - 300g i doszedł do tego patent z piasta pod cl z doozonym adapterem - wychodzi tyle co piasta na 6 srob tylko juz srob nie potrzeba czyli lzej)

sidło to na razie cieżka choć w miare wygodna prowizorka (270g) ale musiałem zmienić i takie miałem pod reka

Bottle Cage: (Koszyk na bidon) Specialized

Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid elixir CR 160mm

Brake (Rear): (Hamulec tylny) Avid elixir CR 160mm

Cables: (Pancerze i linki) Jagwire

Cassette: (Kaseta) Shimano xt

Chain: (Łańcuch) Campagnolo Record C9

Crankset: (Korby) Shimano XTR FC-M970 175 (wymienione blaty)

Bottom Bracket: (Suport) Accent

Derlr (Front): (Przerzutka przednia) SRAM X0

Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) SRAM X-0 RED

Fork: (Widelec) Rock SID XX

Frame: (Rama) Mbike renegate evo

Grips: (Gripy) KCNC

Handlebar: (Kierownica) KCNC SC Bone 31,8

Headset: (Stery) CANE CREEK

Pedals: (Pedaly) Shimano PD-M540

Seat: (Siodło) Selle Italia XR Corratec

Seatpost: (Sztyca) Truvativ Stylo

Shifters: (Manetki) SRAM X-9 Trigger

Skewers: (Zaciski kol) Dartmoor bolt on

Stem: (Mostek) KCNC Fly Ride 110mm

Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Furius Fred 2.25

Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Furius Fred 2.25

Wheel Front: (Kolo przednie) 560g

-Hub: (Piasta) DT SWISS 240 CL

-Rim: (Obręcz) ZTR Alpine (300g)

-Spokes: (Szprychy) Sapim CX RAY

-Spokes: (Nyple) Sapim Polyax

Wheel Rear: (Kolo tylne) 720g

-Hub: (Piasta) DT SWISS 240 6 bolt rachet 36T

-Rim: (Obrecz) ZTR Alpine

-Spokes: (Szprychy) Sapim CX RAY

-Spokes: (Nyple) Sapim Polyax

waga tak jak stoi 10245

i tutaj jest prośba do tych co mogą zmieniać nagłówek prosił bym o wstawienie aktualnej wagi bo to już kilogram rożnicy

chyba jak zejde ponizej 10kg to trzeba bedzie pomyśleć o nowej ramie ale juz to bedzie plastik

foty

• 2 tygodnie później...

fredy super jesli jest sucho przy lekkiej mrzawce tez daja rade przy deszczu nie mam zamiaru jezdzic specjalnie sa w rozmiarze 2,25 ze wzgladu ze piach sie zdarza i powiem ze ida jak przecinaki jezeli mamy odpowiednia predkosc słabo jest na luźnych podjazdach ale wiadomo taki bierznik ogolnie super opony na trasy w okolicach warszawy

a dodam ze to jest wersja TL i obie waża po 0,45kg ale za to bajecznie prosto uszczelniaja sie

sztyca sidło pedały mysłałem jeszcze o czerwonych przewodach do hebli i białych pancerzach (tak narodowo symbolicznie nawiazac do tematu) ale niestety w stajni pojawił sie nowy szosolot i funduszy zabrakło :confused:

siodło miało byc saevida ale sam nie wiem czy warto ryzykować taka kase niby w szosie mam slr team edition i tam juz jest totalna decha i teraz mam zagwostke czy miec w obu takie same siodła czy jednak w emtebe wsadzic totalna karbonowa deche

siodło miało byc saevida ale sam nie wiem czy warto ryzykować taka kase niby w szosie mam slr team edition i tam juz jest totalna decha i teraz mam zagwostke czy miec w obu takie same siodła czy jednak w emtebe wsadzic totalna karbonowa deche

Nie warto.. Zostaw to co jest o ile ci się na nim wygodnie jeździ. Te siodło jest ładne i pasuje charakterem do roweru (oby do jeźdzca też :P ) także nie widzę sensu zmiany.

Jeśli pasuje Ci kształt SLRa to kup wersję TT i będziesz do przodu z wagą :)

Seavid ma podobno podobny kształt do SLRa, a że to karbon powinien coś się uginać.

Może spróbuj Vincere, albo wyrób Smudka (69g), z tego co mi Smud mówił to jeszcze wprowadzi trochę szerszą wersję 130mm.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...