sEs Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 13 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 doszło nowe przednie koło i waga kompletu przeszła moje najsmielsze oczekiwania 1280g (jak składałem przednie koło to trafiłem na super leka obrecz - 300g i doszedł do tego patent z piasta pod cl z doozonym adapterem - wychodzi tyle co piasta na 6 srob tylko juz srob nie potrzeba czyli lzej) sidło to na razie cieżka choć w miare wygodna prowizorka (270g) ale musiałem zmienić i takie miałem pod reka Bottle Cage: (Koszyk na bidon) Specialized Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid elixir CR 160mm Brake (Rear): (Hamulec tylny) Avid elixir CR 160mm Cables: (Pancerze i linki) Jagwire Cassette: (Kaseta) Shimano xt Chain: (Łańcuch) Campagnolo Record C9 Crankset: (Korby) Shimano XTR FC-M970 175 (wymienione blaty) Bottom Bracket: (Suport) Accent Derlr (Front): (Przerzutka przednia) SRAM X0 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) SRAM X-0 RED Fork: (Widelec) Rock SID XX Frame: (Rama) Mbike renegate evo Grips: (Gripy) KCNC Handlebar: (Kierownica) KCNC SC Bone 31,8 Headset: (Stery) CANE CREEK Pedals: (Pedaly) Shimano PD-M540 Seat: (Siodło) Selle Italia XR Corratec Seatpost: (Sztyca) Truvativ Stylo Shifters: (Manetki) SRAM X-9 Trigger Skewers: (Zaciski kol) Dartmoor bolt on Stem: (Mostek) KCNC Fly Ride 110mm Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe Furius Fred 2.25 Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Furius Fred 2.25 Wheel Front: (Kolo przednie) 560g -Hub: (Piasta) DT SWISS 240 CL -Rim: (Obręcz) ZTR Alpine (300g) -Spokes: (Szprychy) Sapim CX RAY -Spokes: (Nyple) Sapim Polyax Wheel Rear: (Kolo tylne) 720g -Hub: (Piasta) DT SWISS 240 6 bolt rachet 36T -Rim: (Obrecz) ZTR Alpine -Spokes: (Szprychy) Sapim CX RAY -Spokes: (Nyple) Sapim Polyax waga tak jak stoi 10245 i tutaj jest prośba do tych co mogą zmieniać nagłówek prosił bym o wstawienie aktualnej wagi bo to już kilogram rożnicy chyba jak zejde ponizej 10kg to trzeba bedzie pomyśleć o nowej ramie ale juz to bedzie plastik foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Orgia dla oczu. Bardzo ładne bydle Koła i wiele innych części "mordują" swoją wagą, naprawdę imponujący rezultat. Co bym zmienił gdybym musiał? Dołożyłbym biżuterię, czyli jakieś alu / ti kolorowe śrubki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Megan23 Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Super sprzęcik na bardzo ładnej- i polskiej- ramie . Co do zmian to na sztycy i pedałach można co nieco urwać. Jak ci się sprawują Fredki? O błoto nawet nie pytam ale jak na innych nawierzchniach, jak w zakrętach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 fredy super jesli jest sucho przy lekkiej mrzawce tez daja rade przy deszczu nie mam zamiaru jezdzic specjalnie sa w rozmiarze 2,25 ze wzgladu ze piach sie zdarza i powiem ze ida jak przecinaki jezeli mamy odpowiednia predkosc słabo jest na luźnych podjazdach ale wiadomo taki bierznik ogolnie super opony na trasy w okolicach warszawy a dodam ze to jest wersja TL i obie waża po 0,45kg ale za to bajecznie prosto uszczelniaja sie sztyca sidło pedały mysłałem jeszcze o czerwonych przewodach do hebli i białych pancerzach (tak narodowo symbolicznie nawiazac do tematu) ale niestety w stajni pojawił sie nowy szosolot i funduszy zabrakło siodło miało byc saevida ale sam nie wiem czy warto ryzykować taka kase niby w szosie mam slr team edition i tam juz jest totalna decha i teraz mam zagwostke czy miec w obu takie same siodła czy jednak w emtebe wsadzic totalna karbonowa deche Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supergdynia Napisano 23 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 300 gramowy Alpine?Sam to ważyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 na 2 wagach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 24 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 siodło miało byc saevida ale sam nie wiem czy warto ryzykować taka kase niby w szosie mam slr team edition i tam juz jest totalna decha i teraz mam zagwostke czy miec w obu takie same siodła czy jednak w emtebe wsadzic totalna karbonowa deche Nie warto.. Zostaw to co jest o ile ci się na nim wygodnie jeździ. Te siodło jest ładne i pasuje charakterem do roweru (oby do jeźdzca też ) także nie widzę sensu zmiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 w szosie pasuje mi slr team edition wiec chyba takie zawita a malowanie by jeszcze lepiej pasowało do roweru jednak 270g to sporo przy takim rowerze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Jeśli pasuje Ci kształt SLRa to kup wersję TT i będziesz do przodu z wagą Seavid ma podobno podobny kształt do SLRa, a że to karbon powinien coś się uginać. Może spróbuj Vincere, albo wyrób Smudka (69g), z tego co mi Smud mówił to jeszcze wprowadzi trochę szerszą wersję 130mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 (...) Weź mi wytłumacz jedną rzecz - jak Ty to robisz, że mimo lekkich kół, amora, opon wychodzi powyżej 10kg? Ważysz go z pełnymi bidonami, czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 waze go tak jak stoi nie odkrecam koszykow na bidon rama mbike nie jest superlekka ale za to ma fajne konty i jest sztywna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 25 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Nie masz może dokładnej rozpiski wagowej? Jestem po prostu ciekawy, co tak ciąży w tym rowerze... Bo pięciocyfrowa ilość gramów przy SIDzie i kołach 1.3kg zadziwia Zamień jeszcze 'on' na 'ą'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 26 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 ramy evo nigdy nie miałem na wadze z ciekawości waśyłem teamowa rame mbike i wyszlo 1.8(cos) kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul&kat=87&mar=235&art=2562 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.