pawelsystem Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 oto mój nowy rower jeżdzi sie nawet ok tylko mbike poszdl w h bo waga roweru tak jak tu stoi to 11260g - wazone na stojaku serwisowym z waga (dokładaność do 1g) a niby na wszystkich reklamach waga to 10.3 a jednak drobne modyfikazje juz ma za soba Bar Plugs: (Korki do kierownicy) Ritchey Bottle Cage: (Koszyk na bidon) Specialized Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid elixir CR 160mm Brake (Rear): (Hamulec tylny) Avid elixir CR 160mm Cables: (Pancerze i linki) Jagwire Cassette: (Kaseta) SRAM PG-990 RED 11-32 Chain: (Łańcuch) SRAM PC-991 Crankset: (Korby) Shimano XTR FC-M970 175 Bottom Bracket: (Suport) Shimano XTR FC-M970 Derlr (Front): (Przerzutka przednia) SRAM X9 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) SRAM X-0 RED Fork: (Widelec) Rock Shox Reba SL Frame: (Rama) Mbike renegate evo Grips: (Gripy) Ritchey wcs ergo Handlebar: (Kierownica) KCNC SC Bone 31,8 Headset: (Stery) CANE CREEK Pedals: (Pedaly) Shimano PD-M540 Seat: (Siodło) San Marco Ponza Power Seatpost: (Sztyca) Truvativ Stylo Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Shifters: (Manetki) SRAM X-9 Trigger Skewers: (Zaciski kol) Dartmoor bolt on Stem: (Mostek) KCNC Fly Ride 110mm Tire (Front): (Opona przednia) Schwalbe RACING RALPH 2.25 Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe RACING RALPH 2.25 Wheel Front: (Kolo przednie) -Hub: (Piasta) DT SWISS 370 -Rim: (Obręcz) DT 4.2 -Spokes: (Szprychy) DT SWISS competition -Spokes: (Nyple) DT SWISS alu Wheel Rear: (Kolo tylne) -Hub: (Piasta) KT -Rim: (Obrecz) Alexrims XD-LITE -Spokes: (Szprychy) ?? -Spokes: (Nyple) alu foty http://picasaweb.google.pl/pawelsystem/Mbike# Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 mam kontakt z juicy 5 (w rowerze taty) i powiem tamte tez nie dotarte ale elixiry juz po 10km miały zadowalajacą siłe i teraz maja podobna jak dotarte juicy 5 wiem bo dzis jezdzilem na rowerze kumpla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati199 Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Szkoda, że nie rozłożyłeś roweru na części pierwsze Dowiedzielibyśmy się ile waży ramka. Jaki masz jej rozmiar ? Jak dla mnie do zestawu "akcentów" jeszcze brakuje czerwonych Nokonów + czerwonych alu śrubek Byłaby bajka + koła oczywiście jeszcze Ale generalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Zapowiadał od początku, że go kupi i w końcu kupił Co do wagi, 10.3kg było i tak nierealne w tej cenie ale 1kg nadwagi to gruba przesada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 za takie pieniadze tj kosmos, jeszcze dosc ladnie wyglada, wiec nie ma co sie wsciekac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 co do kol to bede chciał teraz kupic piaste dt na tyl marzenie to 240 ale to zalezne od funduszy a nadwaga to ponad 1kg bo mysle ze tymi zmianami zbilem wiecej niz waga pedalow (rower wazylem z pedalami).... bo zmienione jest kolo przod chwyty kokpit na kcnc korba zaciski detki ciekawe co poweidzia w glownym sklepie mbike.... na ta nadwage ale rower jak na razie mi sie podoba i teraz powoli bede odchudzal rower podoba mi sie rama no sania malaxira ale jesli juz to odległa przyszłość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sorcerer Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Ale panowie bierzcie pod uwage ze 10.5kg to moze on ma ale tylko jesli producent w 100% zawierza wadze podawanej przez producenta komponentow. Do tego dochodza smary etc. wiekszy rozmiar i jest. Same opony moga wazyc lacznie 250g wiecej niz producent podaje i juz jest 1/4 z tego. Nie od parady przeciez ludzie selekcjonuja wiele czesci bo roznice moga byc +/- 25% w skrajnych przypadkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 pawelsystem no to jak z tymi elixirami cr, są mocniejsze? jak z modulacją i ogólnie jakie wrażenia w porównaniu do juicy 5/7, lepsze czy nie? tak lepsze sa elixiry a waga seryjnego roweru to 11.45 ale nie wiem ile to prawidziwe i jaki rozmiar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robercik1904 Napisano 3 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Tak elixiry sa mocniejsze od j5, bo jezdzilem na pawla rowerze a on na moim. Lecz wg mnie.. większą siła hamowania niż w j5 jest nie potrzebna... chyba ze chodzi ci o wagę Lecz wez pod uwagę to ze elixiry sa awaryjne a z juicy nie ma tego problemu Nie lepiej wziąć siodemki i mieć święty spokój ??? A co do roweru to śmigałem na nim, fajnie sie jeździ tylko tak jak ktoś juz pisał ja bym tu widział białe koszyki... A i jeszcze jedno oponki RR maja kolosalne opory toczenia w porównaniu do moich Karm, jedzie się nimi jak czołgiem... chyba to minus tego roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 robert od wczoraj wieczorem stoi juz na SBE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepan81 Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Może ktoś coś powiedzieć o piastach? kt-lite? co to? Jak wygląda system zapadkowy, z czym można go porównać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 24 Maja 2010 Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Zapewne z systemem Shimano (zapadkowy - niektóre 6 zapadek inne 3) niestety wersji "Lite" jakoś nie widać : http://www.ktgroup.net/mtb-disc4.html PS Ilość zapadek nie jest tak ważna jak jakość wykonania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2010 trochę się pozmieniało więc odświeżę temat Cassette: (Kaseta) Kaseta Shimano CS-M770 XT 11-32 Chain: (Łańcuch) Campagnolo RECORD C9 Grips: (Gripy) KCNC HandleBar Grip czerwone Seat: (Siodło) San Marco Aspide Tire (Rear): (Opona tylna) Schwalbe Rocket Ron 2,1 Wheel Rear: (Kolo tylne) -Hub: (Piasta) DT SWISS 240s -Rim: (Obrecz) ZTR Alpine 32h -Spokes: (Szprychy) Sapim CX RAY -Spokes: (Nyple) Sapim alu red najbardziej to jestem zadowolony ze zmiany tylnego koła czuć wielką różnice szczególnie na podjazdach i mimo wagi 730g jest piekielnie sztywne ale niedawno je zaplotłem wiec wiecej nie powiem chwyty kcnc uważam ze sa bardzo fajne i zapewniają dużo lepszy chwyt od poprzednich wcs ergo no i kcnc sa lżejsze:P no i uważam że wreszcie znalazłem łańcuch dla siebie czyli campe c9 bo kilka sztuk tego przerobiłem właczenie z złotym connexem ktorego zajechałem po 300km;/ i jak na razie campa wypada najlepiej pod względem trwałości i precyzja zmiany biegów waga po modyfikacjach 10885g a tak co do ogółu to powiem ze jestem zadowolony z wyboru roweru dość dobrze sie spisuje geometria ramy bardzo mi podpasiła:] jedyny mankament to manetka w rebie;/ ktćra lubi nie obijać;/;/ a planowane dalsze modyfikacje zmiana reby na sida przednie koło dt 190, sapim cx ray, ztr alpine wymiana sztycy na lżejszą (tu jeszcze tak sie nie orientowałem i jestem otwarty na propozychje ponizej wagi boplighta i nie kosztujacej 500zl) siodło tu chce zaszaleć i myślę o SELLE ITALIA SLR Fibra tylko też bede musiał pomyśleć czy wygodne w utrzymaniu czarne ale na placu boju zostaje jeszcze wersja czerwona i biała białe by było ok tylko jak pomyśle co było na poczatku jak miałem białe siodło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Manetka nie odbija Ci bo masz zapchany pancerz. Miałem podobnie w Sidzie, pancerz ciągle się zapychał, w trakcie każdego błotnego wyścigu(więc i tak musiałem się schylać do goleni żeby do końca odblokować amorka), w końcu zrezygnowałem z manetki i jeździ mi się nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Manetka nie odbija Ci bo masz zapchany pancerz. Miałem podobnie w Sidzie, pancerz ciągle się zapychał, w trakcie każdego błotnego wyścigu(więc i tak musiałem się schylać do goleni żeby do końca odblokować amorka), w końcu zrezygnowałem z manetki i jeździ mi się nieźle dałem linke i panccerz nowa kumpel rozebral mi sama blokade i wyczyscił i przesmarował a nastepnego dnia było to samo a nie didziało to to nawet suchego terenu...;/ ja teraz tez przez to prawie nie korzystam z manetki jedynie to by sie przydała przy rownych podjazdach na stojaco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 A od razy po złożeniu było wszystko ok? Może poszła Ci sprężyna odbijająca w tłumiku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Widze ze ladne kolko sie zlozylo, choc nie jestem kibicem dt waga wyszla ladna, moj tyl z tunem, tasma stana 5g i ciezszym olimpikiem 733g Ze zestaw jest sztywny to zasluga przede wszystim szprych. Co do siodla moze zamiast selli karbonowy saevid 82g, ktory jest zrobiony na ksztalt slr, wiec jak slr pasuje do twoich 4 liter warto sie nad tym zastanowic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2010 tylko nie miałem okazji jeździć na siodle bez zadnej wyściółki tylko na gołym karbonie ale pomyśle nad tym a co do koła to juz od poczatku czyli po dokreceniu nypli palcami koło zrobio sie sztywne (jak brać palcami szprychy to luźne kompletnie a piasty ruszyć na boki sie nie da) a nie mowiac co bylo po zapleceniu jednym słowem powiem ze cx ray sa warte swojej ceny ciekawy jestem wagi przodu tylko tym razem chce spróbować ceramiki tylko nie mam kompletnie pomysłu na sztyce tak zeby mi nie obcieło karbonowych pretow i była lekka no i po takich zmianach moze wreszcie uzyskam wage z reklam tego roweru:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 To moze zaczekaj az nowa szprycha sapima bedzie na rynku z tego co pamietam 17% wytrzymalsza i cos ok 20% lzejsza od cx ray (moze % na odwrot..) Na przodzie mozesz miec sporo lzejsza piaste, gdybym teraz skladal kola to bralbym piaste od Macka z hybrydami od Boca wazy ponizej 90g! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2010 no niby ma być lzejsza i wytrzymalsza ale ciekawe czy da mi taka sama sztywnosc jak cx ray.. pozatym to jeszcze produkt nie sprawdzony kompletnie wiec wole miec kilka gram cieżej ale sztywno i pewnie a co do sidła to powiem nawet nawet fajnie to wyglada i chyba zaryzykuje oby nic nie wyszło moja to zniosła ale ta czerwona wersja z czarnym paskiem i obwódka poprostu by była idealna a jak uszczelnienia w tych piastach macka??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Siodlo zobacz na lb rower oskara spec 7911g, dokladnie takie siodlo o ktorym piszesz. Piasty kilka osob jezdzi na nich i jakos nikt nie zglasza problemow, poza tym jak wspomnialem przednia piasta jest duzo mniej wymagajaca. Mozesz zapytac Macka bezposrednio mackhubs@o2.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 16 Października 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2010 a jak cenowo stoi ta piasta?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 16 Października 2010 Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Nie pamietam dokladnie, zapewne mniej niz 190-tka, pisz do Macka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 ostatnio zaszła taka zmiana Fork: (Widelec) Rock Shox Sid XX waga z nowym widłem to 10606g na dniach kupuje blaty rotora ale tu raczej zmiana wagowa bedzie niewielka a nawet nie wiem ile one waza wiec moze sie okazac ze rower prytyje potem zamawiam siadło saewida i jak sie uda to na jesieni bedzie nowe koło gdzies po drodze pewnie wymienie sztyce i to raczej bedzie koniec wiekszych zmian bo coraz bardziej odczuwam potrzebe jakiegos karbonowego szosolota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 26 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.