sebabar Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Witam Mam pewien kłopot z hamulcami hydraulicznymi.Przy napełnianiu układu płynem hamulcowym, już prawie całkowitym odpowietrzeniu wyskakuje jeden z tłoczków. Drugi zaś pozostaje w bezruchu. Liczę na pomoc. z Góry dziękuję.
Andrew Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 No masz problem z nieruchomym tłoczkiem. Ale ten drugi raczej sam nie wyskakuje. Naciskasz klamkę i wtedy wypada?
sebabar Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Napisano 2 Kwietnia 2010 tak jak napełniam układ płynem w pewnym momencie klamka sztywnieje aż do pewnego momentu gdy wyskakuje tłok to cały płyn wypływa.
Andrew Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 A po co naciskasz klamkę gdy nic nie ma miedzy tłoczkami. Tak się nie robi. Odpowietrz hamulec. Przytrzymaj szczypcami ruchomy tłoczek i wtedy naciśnij kilka razy klamkę. Wciśnij tłoczek z powrotem i powtarzaj tą czynność kilka razy. Trzeba go rozruszać. Polecam stosowanie się do instrukcji, bez stosowania jakiś dziwacznych metod.
sebabar Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Napisano 3 Kwietnia 2010 rozumiem że mam przytrzymać tłoczek który wyskakuje w ten sposób zmuszając drugi nie ruchomy tłok do pracy i wtedy sie unormuje ?
Andrew Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 dokładnie tak. Praca powinna się unormować. Jeżeli nie, to należy rozebrać zacisk i wyczyścić wszystko./
sebabar Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Napisano 3 Kwietnia 2010 dziękuję za pomoc:) w razie kolejnych kłopotów wiem gdzie szukać pomocy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.