Skocz do zawartości

[Rower] Prodigy 9.81

ukis12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na allegro zauważyłem bardzo ciekawą aukcję a mianowicie: i tu właśnie nie mam pojęcia co o nim sądzić.

Nie ma dokładnie nic podane w szczegółach, a tak się akurat składa że posiadam odpowiednią kwotę.

Co o tym sądzicie opłaca się czy nie bardzo ?

Napisano

Otóż, mam chęć kupić nową ramę.

Obecnie posiadam ramę Wheelera Buddy 03 (najstarszą - 15'' - na ogólnie składanych komponentach, a nie na firmowym gównie. Chcę ją wymienić, ponieważ to już druga ta rama (ten sam model), która łamie się przy spawie tylnego widelca. Jeżdżę 3 rok, pierwsza złamała się po 2 latach i została wymieniona na gwarancji, ta łamie się po roku. Nie dostałem żadnych papierów po pierwszej wymianie gwarancyjnej, więc wątpię że uda mi się ją oddać na gwarancję ponownie (tym bardziej, że stara skończyła się miesiąc po wymianie za pierwszym razem).

Bardzo spodobała mi się ramka prodigy 9.81, ta niebieska wydaje się być po prostu rewelacyjna jeżeli chodzi o cenę/wygląd.

Chciałbym zagłębić się jednak, jak bardzo jest ona wytrzymała, czy faktycznie spawy przy główce łatwo się łamią i czy są z nią jakieś inne problemy (np. czy możliwe jest to, że rama wygina się i zmienia się jej pozioma geometria -zmienia się oś kół-). Chciałbym na niej jeździć w dircie/streecie. Nie wiem także czy nie jest zbyt mała jak dla mnie (obecna ma 15 cali). Sam mam ponad 180cm, i ważę jakieś 65 - 67 kg.

Chcę do niej przenieść moje obręcze -szerokie Dartmoor Crusher 26'', opony Kendy K-rad 2.3'' oraz amor 130mm.

Btw. jak jest z przyznawaniem gwarancji na te ramy? Zawsze uwzględniają jakieś pęknięcia/naruszenia spawów, czy nie przyjmują takich uszkodzeń?

Dziękuję za konkretne odpowiedzi.

Napisano

Zastanow sie nad two6player'em i obniz amora do 100mm. Co do wzrostu to im mniejsza rama tyl latwiej sie tricki kreci, a nie bedziesz tym rowerem po lesie jezdzil.

Napisano

two6player nie bardzo mi się podoba; krój ma brzydki oraz kolorystyka jest niezbyt ciekawa, strasznie landrynkowa.

Co do lasu- czasami lubię zrobić wypad poza miasto, wokół mnie są ładne okolice...

Napisano

Street/dirt raczej na pewno odpada jeśli chodzi o takie wypady do lasu choć troche można pojeździć lecz dla mnie takie coś było męczarnią . Większość ludzi chwali sobie 9.81 ta ramka kosztuje ok 400 zł ale jeżeli chcesz mieć pewność co do trwałości ramy to możesz wybrać pancerną Duncon Pussy , zazwyczaj kosztuje ponad 600 zł a tutaj masz nówke za 400 zł w tym kolorze który ci się podoba http://allegro.pl/item997491273_nowa_rama_duncon_pussy_street_niebieska.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...