Skocz do zawartości

[Amortyzator Przedni] Jaki Amor dla mnie?

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Dość duże stawiasz wymagania jak na 300zł :) Wiec na 55kg dart odpada, bezie za twardy. XCM jest miękki w mare ale ta regulacja tłumienia sprowadza sie tylko do blokady. Za 300 może byś wyrwał coś używanego trochę wyższej klasy.

Jakiś manitu by był chyba dobre bo one są z natury miękkie (o sprężynowcach mowie) ale za 300 to ciężko będzie coś znaleźć.

P.S.

Nie kupuje tego XCM'a to pierwsza wersja, badziewna szukaj wersji V2.

I nie wklejaj linków z nawiasami tylko normalnie.

Napisano

miękki dla osoby ważącej 70kg, jak już to lepiej kupić nie LO a RL blokada w manetce :o regulacji tłumnie tu niema jak już to naprężenie wstępne które daje znikoma różnice

• Mod Team
Napisano

miękki dla osoby ważącej 70kg, jak już to lepiej kupić nie LO a RL blokada w manetce :o regulacji tłumnie tu niema jak już to naprężenie wstępne które daje znikoma różnice

Taaa i tym samy za mały bajer płaci sie ok 100zł ...

ostatnio szukalem i cos takiego znalazłem http://allegro.pl/item965277421_amortyzator_suntour_raidon_26_1_1_18_skok_100mm.html

Raidon za taka cene?! Tylko ze nie ma pivotow i z 2008r

W sumie to model 2008 wiec kapkę stary i jak na gaziaka straszne kowadło. Moj maniek o skoku 130 i na sprężynie jest lżejszy. Co nie zmienia faktu ze interesująca propozycja.

Napisano

Hmmm Bardzo Ciekawa oferta :D Tylko że problem z tym że właśnie amor musi mieć pivoty ;p. Bardzo bym was prosił, jeśli znajdziecie coś fajnego to dajcie tu linka :P

Hmmm zdecydowałem sie na Rock Shox lub SUNTOUR ale żeby bardzo dobrze radził sobie z dziurami i wybojami, i miał blokadę skoku, MAX CENA 350zł. Pozdrower

• Mod Team
Napisano

Wyżej podany Raidon będzie najlepszym wyborem,

jednak jak nie znajdziesz modelu z piwotami do 350 zł,

to rozejrzyj się za XCR'em.

Rock Shox'a w tej cenie nie kupisz, ewentualnie używanego,

a także Darta który nie nadaje się pod twoją wagę.

• Mod Team
Napisano

Raidon jest amortyzatorem powietrznym, w końcowej fazie skoku (2-3 cm) odzywa się sprężyna, prawdopodobnie od blokady.

Ten z aukcji ma właśnie ten system.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...