Skocz do zawartości

[amortyzator] jaki dla lekkiej osoby w lekki teren

qball

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, nie moge sie zdecydowac jaki amortyzator bylby lepszy dla osoby ~45kg przy ramie 16 cali.

Zastosowanie to miasto,sciezki,czasem lekki teren. Moze jakis treking ncx 63mm? A jak nie to uzywany skareb?

Napisalem miasto jako przeznaczenie ale wiadomo ze u nas miasto to wysokie krawezniki i pelno dziur.. takze

amorek bedzie imho lepszy od sztywniaka (?)

Co byscie ew. polecili ?;)

Napisano

Moja dziewczyna też waży ok. 45kg, jeździ na ramie 16" (koła 26"). Ostatecznie zamontowałem w jej bajku powietrznego Skareba 80mm :) i moge go polecić z czystym sumieniem.

We wcześniejszych rowerach był wynalazek od RST (atrapa amora) ;) potem XCR, ale żaden amor sprężynowy nie pracował poprawnie a tylko stanowił balast.

Dopiero po zakupie roweru na RS Recon (solo air) praca amora była taka jaka powinna. Poszliśmy dalej tym tropem i Recona ważącego 1,85kg zastąpił Skareb 1,45kg.

Myślę, że każdy powietrzny amor do XC sprawdzi się. Będzie trzeba tylko dobrać właściwe ciśnienie a to znacznie łatwiejsze niż dobór sprężyn.

Skareb oprócz dobrej pracy niewiele waży. Ma to duże znaczenie jeśli chodzi o sprzęt dla kobiety :thumbsup:

Można szukać jakiegoś SID'a albo Black'a jeśli wyglądamy czegoś używanego.

Z lekkim amorem łatwiej jej będzie podrywać koło przy najazdach na przeszkody.

Lekki amor to dobry początek bajki z odchudzaniem roweru (tak było u nas). Bajki gdzie koniec lepiej ustalić na początku :P

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...