Skocz do zawartości

[Nadgarstek] Kontuzja

RastaPastor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak pisałem w moim wcześniejszym temacie miałem złamany nadgarstek.W wtorek zdjęli mi gips i moja ręka w porównaniu z drugą jest cieniutka,z powodu braku mięśni.Z racji tego , że chcę sobie już pojeździć na rowerze muszę szybko przywrócić rękę do formy. Lekarz powiedział mi,że mam wykonywać zwykłe ruchy nadgarstka ręką którą miałem w gipsie. od 2 dni dziennie ściskam piłkę po 5-6 godzin dziennie i nić mi się nie polepsza ani ścisk ani tkanka mięśniowa.Lekarz nie przepisał mi skierowanie do rehabilitacji, ale powiedział że jeżeli w ciągu 2 tygodni nie zauważę przyrostu tkanki mięśniowej to mam zgłosić się na prywatną rehabilitację.Lekarz który prowadził moje złamanie był bardzo niemiły(zauważyłem to jak nastawiał mi rękę bez znieczulenia).Co o tym myślicie? , mieliście podobne sytuację? myślałem o zakupie usztywniacza na lewy nadgarstek co polecacie?

proszę o odpowiedź

pozdrawiam

czesc,

1. lekarza to bym z######ał tak żeby w pięty mu poszło, jak by był nieprzyjemny, nienawidze takich ku....w.

2. usztywniacza nie kupuj, bo misnie sie nie beda przez to rozwijać.

3. zawsze warto zasiegnac kontropinii u innego konowała, któremu trzeba zapłacić min 50 zł.

4. POLSKA jest z######anym krajem odnośnie służby zdrowia i kompetenecji lekarzy.

po 2 dniach ćwiczeń po zdjęciu opatrunku gipsowego nie odbudujesz masy mięśniowej. I nie przesadzaj bo po 5-6 godzin to za dużo, a gdzie regeneracja.. postaraj się o skierowanie na tą rehabilitacje, jest wiele metod na odbudowanie tkanki mięśniowej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...