some1 Napisano 25 Lipca Udostępnij Napisano 25 Lipca Koła mają zalecane opony 23mm (bardzo wąska obręcz) i limit wagi 80 kg. Hamulce nie więcej niż 28mm, ale możliwe, że prześwit w ramie kończy się wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybz666 Napisano 26 Lipca Udostępnij Napisano 26 Lipca W serwisie rowerowym powiedzieli że 28mm wejdzie. To jak to w końcu jest? 🤔 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Czy macie jakiś sposób na równomierne wstrzelenie opony w rant? Mam drutowane Continentale Race King 26". Próbuję je naciągnąć na obręcze Mavic Crossmax. Nie chcą się poddać. Próbowałem z płynem do naczyń. Opona dobrze się układa dopiero przy ok. 4 barach. Kiedy spuszczam powietrze do ciśnienia roboczego, czyli niespełna 2 barów, w jednym miejscu się ześlizguje do wewnątrz obręczy. Czytałem, że te opony trudno się układają, ale żeby aż taki był z tym problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 1 Października Udostępnij Napisano 1 Października Edit: Crossride, nie Crossmax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dodane przez szymoon87,
1 reakcja
Pokaż odpowiedź