wkg Napisano 8 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Ja przejeździłem na 17mm 2,25 i było całkiem całkiem. Sens 2,35 to jak spory piach ale myślę, że można. Pytanie, czy te obrecze są przystosowane do bezdętek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maslak666 Napisano 8 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Jak sprawdzić czy są przeznaczone do bezdętek? Pisałem do producenta wcześniej ale zero odzewu, specyfikacji czy opisu tez nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 8 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Jeżeli Kellys na swojej stronie https://www.kellysbike.com/pl/obrecze-c438/madmax-dsc-275-black-p44493 (co prawda mniejsze) ani inne sklepy sprzedające te obręcze nie chwalą się tym to obstawiam, że nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 8 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Ano właśnie. Ale ludzie mleczą wszystko i to działa : ) Dlatego najlepiej testowo napompować w kosmos i sprawdzić. Nie ma nic gorszego niż małe ostre coś czego nie można znaleźć daleko od domu I żadne nowe dętki nie pomogą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maslak666 Napisano 8 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2021 Dobra, kupuje z systemem dentkowym. Doradźcie mi która opona lepsza na tyl i czy zestaw dętek jest ok, czy to jakieś gówno. opony : https://bikeshop.no/vittoria/11a00037/vittoria-mezcal-tnt-g2-29-dekk-sort-grå-29-x-225-g-plus--710-g https://bikeshop.no/vittoria/11a00015/vittoria-barzo-g2-foldbart-29-dekk-sort-brun-29x225-clincher-tl-660-g dętki https://bikeshop.no/continental/co020262/conti-5-pack-29er-slanger-29-x-175--25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maslak666 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Inaczej, bo trochę zgłupiałem. Czy jeśli kupię zestaw tj. Taśmę, wentyl, mleko i oponę tubles ready to powinno wszystko zadziałać czy może okazać się ze obręcz nie do końca jest przystosowana. Wybaczcie mi upierdliwość ale nie wiem czy obręcz musi się czymś charakteryzować (specjalnym kształtem), czy każda są się przerobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Opony - świetny wybór choć w 2 kolorach. Wziąłbym obie TLR albo TNT, mleczą się wszystkie świetnie. Z obręczami - raczej powinny sie dac ale zrób tą próbę z pompowaniem jak pisałem. Przed nalaniem mleka. - powinno się uszczelnić bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maslak666 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Ok, dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Jak nie będzie się chciała wstrzelić to walnij kompresorem na stacji benzynowej (jak masz przejściówkę do presty). Dużo o tym w archiwum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maslak666 Napisano 9 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2021 Będę kombinował. Śliczne dzięki za pomoc i informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funshy Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 Czy Smart Sam 1.6 będzie pasować do Shimano WH-MT500 29 QR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 21 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2021 Jeżeli to obręcz o średnicy wewnętrznej 24 mm to tak, ale to na granicy. Lepiej by siedziała 1.75. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funshy Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 (edytowane) @chudzinki Mam praktycznie nowego Smart Sama i będę chciał dokupić drugiego, a szkoda by mi było jeśli ten nie będzie teraz pasował i musiałbym brać dwa nowe. Jak zostawię tego 1.6 i drugiego kupię 1.75 będzie ok? Chodzi mi dokładnie o te: https://virtualbike.pl/pl/p/Kola-MTB-Shimano-WH-MT500-29-QR/3317 Edytowane 22 Lutego 2021 przez funshy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Możesz spokojnie mieszać szerokości. Znalazłem, że obręcz ma 24 mm wewnątrz. Zamontujesz 1.6, ale jak sam widzisz zalecają od 2.0. Zamontujesz nawet węższą niż1.6, ale taka opona nie zapewni ani komfortu ani bezpieczeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 7 godzin temu, funshy napisał: Jak zostawię tego 1.6 i drugiego kupię 1.75 będzie ok? Szerszą zakładasz na przód. Cała reszta bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
funshy Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 (edytowane) @chudzinki Nie no węższej nie mam zamiaru, po prostu nie chcę praktycznej nowej opony wymieniać. Jak jazda na tym 1.6 nie jest polecana i są powody dla, których warto byłoby brać większą to oczywiście mogę wziąć dwie takie same, jest to niby tylko ok. 60zł więcej (bo i tak jedną muszę dokupić) ale nie chcę wydawać niepotrzebnie jeśli tamta nadal da radę. Edytowane 22 Lutego 2021 przez funshy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudzinki Napisano 22 Lutego 2021 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2021 Jeżeli przewidujesz spokojną jazdę "po bułki" to nie ma potrzeby zmiany, ale przy wymianie zdecydowanie kup szerszą, bo zmiana w oporach minimalna, a komfort większy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nial Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Jaka będzie optymalna szerokość wewnętrzna obręczy pod oponą MTB 2,1", może w przyszłości max 2,35"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Do xc 25, max 30 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nial Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Dzięki za potwierdzenie, tak myślałem że 25 będzie spoczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wkg Napisano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Niedawno na 2,25 jezdzilem na wewn 17mm i tez dawalo rade choc bylo nieco zarowiasto. 30mm to juz ciezsze obrecze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wicher2x2 Napisano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 Mam obręcz 622x18, na oponach 700x38c. Czas by je wymienić, po latach czasu się wysłużyły, czy opony 700x45 będą odpowiednie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marvelo Napisano 18 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2021 Nie ma żadnego problemu, o ile zmieszczą się w ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voltari13 Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 (edytowane) Hej, Mam problem z centrą Opony. Wsadziłem nową opone Bontrager XR5 Team Issue TLR 29 x 2,6 cala do obręczy merida comp cc szer 20mm. Wielokrotnie probowalem ustawić opone aby była na wlasciwym miejscu, ale nadal jest centra. Może być to problem za cieńkiej dętki do tych opon ? Dętka 29 ultra-lite Z góry dziekuje za wszelakie porady Edytowane 26 Kwietnia 2021 przez voltari13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kipcior Napisano 26 Kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2021 Przy tej szerokości obręczy możesz jej nie ustawić i dętka nie ma tu nic do rzeczy. Napompuj do ok 4 bar (ale to już max) i zobacz czy się ułoży. Potem spuść powietrze do tylu ile chcesz. Ponieważ sam jeździłem na oponach 2,6 z obręczami 20mm to mogę Ci napisać, że spokojnie da się tak jeździć ale nigdy idealnie nie leżały. Albo będziesz z tym żył albo kup nowe, szersze koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Dodane przez szymoon87,
1 reakcja
Pokaż odpowiedź