Skocz do zawartości

[hamulce] Poluzowana linka tylnia - Kross Level A2

Smash

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam głupi problem. Otóż, dziś ściągnąłem rower ze strychu i zauważyłem, że linka hamulcowa tylnia się bardzo obluzowała. Aktualnie praktycznie wisi w powietrzu(patrz foto).

Hamulce jako tako działają dobrze, więc pewnie skądś wypadła ale za cholerę nie mogę dojść skąd. Czy ktoś może wie, albo ma ten rower i byłby mi w stanie zrobić fotkę, tudzież powiedzieć gdzie linkę przyczepić : ) Obstawiam, że to tych kanałów które oznaczyłem kółkiem, ale bez kleju totalnie się tam nie chce trzymać.

pozdrawiam

post-118365-1270153365,67_thumb.jpg

Napisano

No właśnie nie widać dokładnie gdzie to jest przyczepione . Potrzebne by było od dołu bardziej albo bliżej ramy

Napisano

No właśnie nie widać dokładnie gdzie to jest przyczepione . Potrzebne by było od dołu bardziej albo bliżej ramy

Obok mocowań do linki przerzutki masz takie "otwarte rynienki". W nie właśnie wchodzi linka, Potem trzeba ją zamocować zipem albo takim plastikiem. Chyba coś takiego http://www.roweryokey.pl/zatrzask-mocowanie-pancerza-ramy-p-497.html?osCsid=6d988b88c33dd6cb92f370653adbe873

Napisano

Te "otwarte rynienki" znajdują się pomiędzy linką przerzutki tylnej a linką przerzutki przedniej. Ta czerwona ramka, którą zaznaczyłeś na zdjęciu:

http://www.forumrowerowe.org/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=1926

Oryginalnie linka jest przyczepiona na zatrzaski, które podał w linku Hanzo, jednak przy przenoszeniu roweru lubią one wypadać. Polecam przypięcie linek zipami :)

Napisano

No właśnie kurcze, musiały wypaść jakimś trafem chociaż jeśli mam być szczerzy nie kojarzę, żeby coś takiego było. Możliwe jednak, że nie zwróciłem na to po prostu uwagi. Dzięki wszystkim za pomoc, uderzę do jakiegoś sklepu rowerowego po zatrzaski,tudzież zipy.

Póki co poratowałem się taśmą klejącą, szkoda w taką pogodę wsiadać do auta :)

Napisano

A macie jakieś patenty na przymocowanie przedniej linki ?

Mam z przodu tarczówki i przewód pałęta się bez żadnego ładu po ramie przy i powoli wyciera mi lakier <_<

Napisano

A macie jakieś patenty na przymocowanie przedniej linki ?

Mam z przodu tarczówki i przewód pałęta się bez żadnego ładu po ramie przy i powoli wyciera mi lakier :)

Może takie coś.

Napisano

E tam, co trza widziec to widac. Jak na telefon to i tak aparat jest niesamowity :). Ja jestem wyznawca zip'ow i stosuje wszedzie gdzie sie da :). Tanie to jak barszcz, szkoda ze nie ma rozpinanych (a moze sa, ale nie tak popularne), to juz w ogole bylaby rewelka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...