Adam620 Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Witam ! Moim problem są hamulce hydrauliczne :/ Strasznie mi piszczą i po ostatniej jeździe jak wciskam hamulec to niby hamują ale jakby nie dawały rady (za mało mocy) jakieś 2 tygodnie temu byłem na wymianie oleju. Są one przy Krossie Level A4 model ich: Tektro Auriga Comp, 160 mm Co robić pomóżcie
RastaPastor Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 jeżeli heble nie ogarniają twojej masy to kup nowe adaptery i większe tarcze(185mm starczy).Istnieje też możliwość , że klocki się przetarły.możliwe też jest że przez simę się trochę przytyło co? pozdrawiam
Talibek Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 I zacznij może od klocków, ewentualnie przeczyść (odtłuść) tarcze.
Adam620 Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Napisano 1 Kwietnia 2010 Nie nie przytyło się jeżdżę tym rowerem od niedawna bo od 24 grudnia cały czas jeździłem do tej pory i hamowały normalnie tylko teraz coś się spie******. A ważę 73 kg więc powinny dać radę.
Talibek Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 To przeczyść tarcze hamulcowe, bo może podczas wymiany zatłuściły się..zresztą klocki ewentualnie też by się wtedy przydało "wyczyścić" zacznij od tarcz i sprawdź czy coś dało.
Adam620 Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Napisano 1 Kwietnia 2010 ok dzięki za radę. Zobaczymy jak to będzie bo klamka się blokuje gdzieś na połowie i czuć lekki opór więc wychodzi na to że chyba jest zatłuszczone. Jutro zobaczę co i jak
Mod Team Puklus Napisano 1 Kwietnia 2010 Mod Team Napisano 1 Kwietnia 2010 Piszczenie i osłabienie to ewidentny skutek zatłuszczenia tarcz/klocków. Tarcze wymyj dokładnie w środku odtłuszczającym a klocki spróbuj przetrzeć drobnym papierem ściernym. Możesz tez próbować moczenia w róznych rozpuszczalnikach ale mało prawdopodobnie by pomogło, zależy czym sa zasyfione.
bartek1985 Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Tarczę benzyną ekstrakcyjną a klocki najlepiej wypiec w piekarniku w 180 stopniach przez 15 minut po czym przetrzyj nie za grubym papierem ściernym. btw było o tym setki tematów..
MateuszSzczecin Napisano 27 Października 2010 Napisano 27 Października 2010 Witam Ekspertów.Posiadam ten sam układ hamowania tylko z tarczą 180, i powiem tak są to magiczne hamulce.Przygody są od początku hamują przecudownie naprawdę potężna siła hamowania lecz pewnego dnia cos zaprzestały współpracy ze mna.Pomyslalem ze to klocki-nowy komplet 100 zł założenie i dotarcie i wielki nic... dalej są jak ,,staruszek" pozostała tarcza wymieniłem na magurę tez 180 i znowy Wielkie nic.... wypalanie,wymiana oleju,tarcz,odtłuszczanie nic nie pomaga i proszę powiedzieć co to moze być ? naprawdę te dwu tloczkowe hamulce są super do pewnego momentu...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.