exocet Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 Witam Planuje zakup pulsometru ( prawdopodobnie z licznikiem ) - i pytanie , jaki w/g was powinien być ( czyli jakie posiadać funkcje ) taki sprzęt dla rowerzysty. Co jest potrzebne a bez czego można sie obejść. Poproszę tez o przykłady takich urządzeń . Ile chce wydać jeszcze nie określiłem - to dopiero podejście do zakupu. Po poszukaniu w sieci spodobał mi sie Sigma Rox 8.0 - jakie są wasze opinie ? dziękuje za podpowiedzi pzdr
Fludi Napisano 31 Marca 2010 Napisano 31 Marca 2010 Nie wiem jak się sprawdza... Ale wydaje się mi, że jak już się na Rox decydujesz to chyba lepiej dołożyć do 9.0.
Klosiu Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Ja tam zawsze bylem zwolennikiem pulsaka w zegarku, z podstawka na kierownice, a nie zintegrowanego z licznikiem. Jesli sie ma dwa rowery, latem trenuje sie na innym a zima na innym, a letni ma sie wtedy w trenazerze, do tego czasem sie biega dla urozmaicenia, to pulsometr zintegrowany z licznikiem jest wybitnie niepraktyczny.
RAFI1784 Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Klosiu kwestia zastosowania, ja np nie wyobrażam sobie mieć zegarka na nadgarstku podczas jazdy albo drugiego "licznika" na kierownicy/ mostku
Klosiu Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 No to nie zazdroszcze wyobrazni . Ja czasem trenuje na goralu, czasem na szosowce, czasem na zimowce, a czasem biegam. Nie wyobrazam sobie wydawania kasy na trzy pulsaki rowerowe i jeden biegowy. Mam jeden pulsak w zegarku z podstawka na kierownice i wystarcza na wszystko.
RAFI1784 Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 No to nie zazdroszcze wyobrazni . proponuje mieć oddzielny licznik do kadencji a i termometr w oddzielnym wyświetlaczu:) Na pewno będziesz miął mial lżejszy i czytelniejszy kokpit:) Człowieku z doskonalą wyobraźnią
1415chris Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Ja tam zawsze bylem zwolennikiem pulsaka w zegarku, z podstawka na kierownice, a nie zintegrowanego z licznikiem. Jesli sie ma dwa rowery, latem trenuje sie na innym a zima na innym, a letni ma sie wtedy w trenazerze, do tego czasem sie biega dla urozmaicenia, to pulsometr zintegrowany z licznikiem jest wybitnie niepraktyczny. Nie za bardzo kumam ta koncepcje..... polar pulsometr, licznik itp. w jednym, do jazdy, biegania i czego tam jeszcze....? No to nie zazdroszcze wyobrazni . Ja czasem trenuje na goralu, czasem na szosowce, czasem na zimowce, a czasem biegam. Nie wyobrazam sobie wydawania kasy na trzy pulsaki rowerowe i jeden biegowy. Mam jeden pulsak w zegarku z podstawka na kierownice i wystarcza na wszystko. Nie wiem o co chodzilo w poprzednim poscie ale z tym to sie w 100% zgadzam proponuje mieć oddzielny licznik do kadencji a i termometr w oddzielnym wyświetlaczu:) Na pewno będziesz miął lżejszy i czytelniejszy kokpit:)Człowieku z doskonalą wyobraźnią Sorry ale ja bym proponowal aby troche wyluzowac z 'tymi ami'....
exocet Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Napisano 2 Kwietnia 2010 zdecydowanie chce kupić "wszystko w jednym" , ważne żeby oprócz licznika , była kadencja, oraz pulsometr z możliwością programowania stref pulsu, fajną opcją jest Sigma 2209 ale niestety tam pokazuje tylko puls a nie ma możliwości indywidualnych ustawień, opcja z zegarkiem też mi nie pasuje, szukam dalej , i poproszę o ew. podpowiedzi.. pzdr
Fludi Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Bierz Rox'a, ale tego 9.0 powinien spełnić Twoje wymagania i jeszcze możesz sobie później niby to wszystko analizować zrzucone na kompa (bo tej opcji w 8.0 nie masz). Klosiu, a co to za problem dokupić drugą podstawkę? Jedyne co musisz zrobić to tylko wykręcić licznik powiedzmy z MTB i wkręcić go do szosy. Wyższe modele liczników pokazują osobne przebiegi, czasy, wysokości dla roweru 1 i 2, jak i łączne. Także w tym momencie oszczędzasz, bo z tego co napisałeś wynika, że masz jeden pulsometr i osobny licznik do każdego roweru. Aha i wszystkie Sigmy z pulsometrem, mają osobną przystawkę do tzw. trybu pieszego, także nie widzę tu problemu. Szczególnie jak się inwestuje w Rox'a, bo niższe modele, rzeczywiście nie mają stref treningowych itp. rzeczy.
exocet Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Napisano 2 Kwietnia 2010 sprawdzałem można dokupić do Rox-a taki pasek że na ręce można nosić, Fludi dzięki za podpowiedz, może sie zdecyduje na 9.0 - choć myślałem żeby trochę przyoszczędzić... pozdr
wlazlkoti Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Ja jakiś czas temu kupiłem na allegro Sigma BC 2006 MHR za śmieszne pieniądze z zestawem na 2 rowery i do tego podstawka do wycieczek pieszych, czyli kolega Klosiu byłby zadowolony. Do Sigmy ROX pewnie też można coś takiego dokupić. Jednak z drugiej strony jako pulsometr nie jest zbyt rozbudowany, wyświetla tylko aktualny puls, maksymalny i średni. Nie można zaprogramować stref, ale mi to bardzo nie przeszkadza. Hehe, trochę czasu miałem już otwarte okno i nie widziałem wypowiedzi Fludiego
slaweksie Napisano 3 Kwietnia 2010 Napisano 3 Kwietnia 2010 Warty wzięcia pod uwagę jest też EDGE 500, jest on w dwóch wersjach z pulsometrem i kadencją i bez tego. Dodatkowo ma też loggera więc będziesz wiedział jak jechałeś itd, poza tym to Garmin a co za tym idzie dużo dodatków wspomagających trening. Cena podstawowy 650 z HR + CAD 850 Sam zamierzam teraz go lupić.
kosmita89 Napisano 7 Września 2010 Napisano 7 Września 2010 siemka. Wydaje mi się, że jesteście bardziej zorientowani. Jaki pulsometr polecacie? Potrzebuje taki zakładany na rękę z pasem zakładanym na serce. Sporo jeżdżę rowerem i chce zacząć trenować, co za tym idzie potrzebuje pulsometr. Nie chce takiego który montuje się na kiere. Znalazłem Casio CHR-200 ale nie wiem czy to dobry wybór? Doradźcie coś. Pozdro
Fludi Napisano 7 Września 2010 Napisano 7 Września 2010 http://allegro.pl/dla-wymagajacych-pulsometr-polar-rs-800-cx-z-gps-i1196449277.html ten powinien Ci pasować.
Rocky Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Chciałbym podłączyć się do tematu, choć jest troszkę stary. Jaki pulsometr doradzacie?? Tak by móc przeprowadzić na spokojnie trening i by nie wydać majątku. Proszę o rady.
netta1987 Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 sigma pc15 jakość do ceny spoko jak dobrze pokopiesz to mniej niż 100 i masz nowy
karbeti Napisano 7 Listopada 2011 Napisano 7 Listopada 2011 Również polecam Sigmę. Osobiscie zakupiłem 25.10 ale nie będę się rozpisywał w tym temacie bo wiele tego na forum.
Rocky Napisano 11 Listopada 2011 Napisano 11 Listopada 2011 Słyszałem, że pc 15 strasznie gubi zasięg, natomiast 25.10 okrojony jest z wielu funkcji względem pc15
netta1987 Napisano 11 Listopada 2011 Napisano 11 Listopada 2011 to może połączmy i mamy coś ala Sigma-PC Coach ale nie widziałem na żywo a co do pc15 nie narzekałem nawet w ulewy działał
Rocky Napisano 12 Listopada 2011 Napisano 12 Listopada 2011 W takim razie zdecyduję się na pc15. Dzięki za porady...
Tomekosw Napisano 20 Listopada 2011 Napisano 20 Listopada 2011 dołączam się do tematu, czytałem trochę na temat pulsometrów od sigmy i ludzie piszą, że nie warto. Wypatrzyłem Beuer`a PM70, interesuje mnie głównie ze względu na możliwość zgrywania danych na komputer, aczkolwiek przede wszystkim chce aby dobrze mierzył te najważniejsze parametry, Jeśli ktoś miał już z nim styczność proszę o opinie Właśnie znalazłem jeszcze jedną interesujacą ofertę, Polar CS 300, miał ktoś z tym sprzętem coś do czynienia? jakieś opinie?
Rocky Napisano 23 Listopada 2011 Napisano 23 Listopada 2011 Kupiłem PC 15, jestem zadowolony. Działa poprawnie, a szeroki zakres jej funkcji pozwala przeprowadzić idealny trening. Polecam
karbeti Napisano 23 Listopada 2011 Napisano 23 Listopada 2011 Posiadam Sigmę 25.10. Obecnie korzystam z niej rehabilitując kolano po artroskopii - marszobieg, trucht, lekki bieg. Podczas biegu siłą rzeczy wymachuje się rękoma, pomimo tego puki co nie zdarzyło mi się aby kiedykolwiek pulsometr stracił sygnał. Ćwiczę wieczorami - bardzo pomocne podświetlenie. Solidny sprzęt. Polecam
hornwellness Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 · Ukryte przez Franio, 22 Lutego 2012 - Reklama Ukryte przez Franio, 22 Lutego 2012 - Reklama Witam, reprezentuję firmę sprzedającą m.in. pulsometry. Nasze produkty mierzą prędkość i dystans, używając technologii akcelerometrycznej, wbudowanej w nadajnik pomiaru pracy serca (redukując potrzebę posiadania dodatkowego oprzyrządowania). Sygnał dźwiękowy i alarm wibracyjny pozwalają na trening we właściwych strefach. Użytkownik sam kreuje swój profil, dzięki czemu ma szybki dostęp do informacji o poziomie wytrenowania, BMI, spalonych kaloriach i procesie spalonego tłuszczu. Program SMART TRAINNIG umożliwia przeprowadzenie całościowo zaprogramowanego treningu: od krótkiej rozgrzewki przez właściwy trening aż do fazy wyciszenia (program wykorzystuje personalne dane użytkownika: wiek, płeć, wagę, wzrost i poziom wytrenowania). Poza tym pulsometry posiadają wodoszczelny zegarek i podświetlany ekran LCD. Zapraszamy na naszą stronę internetową http://www.hornwellness.pl/category/pulsometry
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.