Skocz do zawartości

[rower] Rower dla dziecka

gregorius28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wsztstkich. Mam do was prośbę. Planuje zakup roweru dla córki. Chciał bym abyście mi doradzili jaki rower wybrać w cenie do 1000zł. Dodam że max to 20" i nie musi byc rama dziewczęca bo takie jej sie średnio widzą. Ma być taki jak tatuś ma :icon_mrgreen:

Napisano

Dosyć wysoką masz córkę jak rama 20" będzie odpowiednia, Ja sam jeżdżę na 18" :icon_mrgreen: A tak na poważnie to dobrze jakbyś podał wzrost córki, do tego prędzej się coś dobierze. Rozmiar koła nie jest rzeczą warunkującą w 100% wielkość roweru.

• Mod Team
Napisano

Taki jak taty http://www.allegro.p...siezniczki.html

Znam ten ból ,mój młodszy syn też tylko to co ojca jest godne uwagi i najlepsze.

Nie mam doświadczenia z dziewczynkami (same chłopaki) i nie wiem czy takie umaszczenie rumaka będzie się podobało. No i ile waży co by się panna nie urobiła po pachy.

Trochę kosztuje ale tanio to tylko w tesco.

Napisano

Wzrostu ma ok 119cm waga ok 18-19 kilo. Mierzyliśmy w sklepie Gianta i spokojnie dawała rade wsiadać i zsiadać z rowerku. Co do umachania się no to na 16" w zeszłym sezonie potrafiła na spokojnie przejechać 18km ścieżkę rowerową z nami. No i na tej 16 jakoś tak śmiesznie wygląda. Strasznie malutki ten rowerek :)

Napisano

Przy przymierzaniu roweru sprawdź nie tylko wysokość, ale i długość ramy.

Syn ma authora cosmic. Rama jest niska, ale długa. Jak młody miał ok. 120cm to nogami do ziemi sięgał, ale na zakrętach wygodniej by mu było z dłuższymi rękami:). Mimo to jeździł - zaparł się, że na starym "małym" rowerze już nie będzie jeździć, on chce ten z przerzutką i cześć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...