Pablo666 Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witam wszystkich. Niestety znów pojawił się problem na mojej drodze do skończenia roweru. Przy klamce jest zbiorniczek z płynem. Jest tam drobny wyciek płynu przy uszczelce i śrubkach. Da się coś z tym zrobić.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3aran Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Witaj. Może spróbuj uszczelnić klamkę silikonem. Ewentualnie kup nową uszczelkę i dekielek... Link Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo666 Napisano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 To juz lepiej kupic inny hamulec, Typu okazjyjnie J3.. Nic innego nie da rady zrobic.?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3aran Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Nic innego nie da rady zrobic.?! Możesz jak już pisałem spróbować to zalepić silikonem. To chyba nie jest drogie rozwiązanie? Są uszczelnienia silikonowe do takich rzeczy z tego co mi wiadomo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo666 Napisano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Niedawno rozkręciłem wszystko, wylałem płyn przeczyściłem, nalałem płynu. I już mniej tego płynu leci, albo i w cale. Ale zauważyłem, ze jak naciskam na klamkę, to ta zaślepka co jest przy zbiorniczku unosi się do góry.. czy to jest normalne.? Zastanawiam się czy by nie przełożyć klamki z przodu. Druga opcja to uszczelnić jakoś. A trzecie sprzedać w cholerę jak to mówią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Trzecia opcja jest najlepsza. Stare Hayesy zawsze miały problemy z cieknięciem i co by się nie robiło to i tak kiedyś zaczną cieknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo666 Napisano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Wiem, że opcja trzecia jest najlepsza, ale problem w tym, zaczyna się sezon, ceny idą w górę, a znaleźć kupca na hayesy tak bym mógł mieć jakieś pieniądze z nich będzie ciężko. A nie mam pieniędzy w tym momencie bym mógł sobie jakieś inne mógł kupić.. A jakby dać silikonu czy jakiś klej.? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo666 Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Chciałbym odnowić temat bo mam pytanko. Czy zamienilibyście Hayesa 9 w dobrym stanie na Juicy 3 bądź Shimano BR-M525. Czy jest sens pakować kolejną kasę czy jeżeli hamuje Hayes i ma się dobrze to zostawić.? Czekam na odpowiedzi. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Na 525 jeżdżę odkąd wyszły i mają się świetnie. Jak się włoży spiekane klocki to żyleta. To chyba jedne z niewielu hampli Shimano w których nie czuć gumowej klamki. Juicy 3 to już loteria. Przeważnie tanio się sprzedają te z którymi są problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo666 Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Aha. A czy miałbyś może porównanie Shimano 525 do Hayesów 9? Czy warto bawić się w wymianę czy już zostawić Hayesy jak hamują i całkiem duża siła hamowania jest Juicy 3 raczej odpuszczę, chyba że się trafią w bardzo ale to bardzo dobrej cenie. Jeżeli bym zmieniał hamulce, to pewnie na juicy 5 albo coś innego, ale to teraz nie ważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.