.PaVLo. Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Mam problem i to dość poważny. Wczoraj postanowiłem przeczyścić po zimie moje BB5 w zimówce, ale w tylnym zacisku zapiekło sie aluminiowe pokrętło na gwincie. Od strony wewnętrznej mocno skorodowało od blachy klocka i tutaj jest cały problem, bo od strony plastikowego pokrętła nie ma nawet kurzu. Wczoraj gwint od strony wewnętrznej zostawiłem zalany brunoxem, wcześniej leżał kilka godzin zalany tym samym od strony pokrętła. Niestety nic to nie dało, nie da się go przekręcić w żadną stronę, próbowałem nawet kluczem nasadowym, ale ani drgnie. Czy jest jakiś specyfik, który dobrze spenetruje gwint i pozwoli to ruszyć ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Może wd-40 pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poczwar Napisano 30 Marca 2010 Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 WD-40 i popukaj w to trochę.Powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 30 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Możesz jeszcze spróbować w Coca-Coli odrdzewić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Chyba oszalałeś, że do Coli wrzucę zacisk , po wyjęciu niewiele by zostało z tego pokrętła, a co do WD, to ten Brunox ma właśnie podobne właściwości i nic to nie dało. Chyba wezmę tylne koło i przeplotę je na obręcz pod V-ki, przynajmniej one tak łatwo się nie zapiekają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 31 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Nie od razu zostawiać na dużej, ale można jakoś dostarczyć Coca-Coli na ten element. Poza tym nie miałem możliwości zagłębienia się w konstrukcję BB5 i nie wiedziałem, że pokrętła się nie odkręca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.