zetbot Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Posiadam amortyzator Rock Shock Tora 318 solo air. po zserwisowaniu amortyzatora (wszystko wyciagniete, przesmarowane na nowo, nowy olej) i złożeniu z powrotem, napompowaniu amortyzator nie tłumi. zachowauje sie jakby przed pompowaniem.. mimo że spręzone powietrze znajduje sie w amortyzatorze.. Czy ktoś wie gdzie może być problem ??
zetbot Napisano 31 Marca 2010 Autor Napisano 31 Marca 2010 Wydawało mi się, że problem rozwiązałem, wymieniłem jeden oring i udało sie napompować amortyzator do 150 psi, ale dalej jest problem taki, że jest tak mieki, że gdy siadam na rower to dobija sie tak, że golenie wystają zaledwie 1,5 cm. z tego co wiem to nie powinno tak być.. Czy ktoś wie gdzie moze byc problem?? waże 55kg wiec 150 psi to i tak za duzo juz powinno byc :/.. może ktoś zna wymiary oringów, bo moze w tym tkwi problem i amor nieszczelny jest??..
grzechu1984 Napisano 1 Kwietnia 2010 Napisano 1 Kwietnia 2010 Witaj. Po pierwsze amortyzator w tym przypadku nie " nie tłumi" tylko nie trzyma kompresji Troche zmyłkowe słownictwo. Wymieniałeś w nim jakieś części na nowe ?? Jeśli tylko wymieniales olej i nie wymieniales oringow na nowe ( i nie ściągałeś ich ) to po prostu źle go poskładałeś , trudno na odległość powiedzieć co i jak . Rozbierz tylko komorę powietrzną i napompuj amora zanim jeszcze założysz dolne lagi, przypuszczam że coś sknociłeś z uszczelnieniem tłoka :) Aha , zalałeś sprężynę powietrzną olejem ?? może przy wkładaniu tłoka spadł ci oring ?? Miłej zabawy z naprawianiem jak co to pisz na PW
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.