Skocz do zawartości

[rowerek] dla malucha?

agau

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam społeczność rowerową!

Jako że część z Was już pewnie jest dzieciata, a tym samym doświadczona w temacie, więc uderzam do Was z pytaniem:

Jakie rowerki moglibyście polecić dla dziecka 2,5 roku?

Koła 12", góra 14"?

Napisano

Polecam rowerek na kołach 12" SCHWINN TIGER Boy, bardzo dobry jakościowo i wytrzymały.

SCHWINN%20TIGER%20Boy.jpg

Akurat synowi kupiłem nowy na 16" kołach więc ten będę sprzedawał tylko kolor pomarańczowy.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Tylko jedna osoba doświadczona w temacie? :)

Piszcie, piszcie, uświadamiajcie.

Wybrałyśmy już z córką rowerek. Po wielu przymiarkach padło na Meridę Dakar 612 (model z wyprzedaży z 2009 roku, inny kolor (ten biały ładniejszy) - ale za to spoko cena :) ):

dakar612bialy.jpg

Co zaobserwowałam.

Córce było niewygodnie na roweruch z prostą kierownicą. Momentalnie z nich zsiadała.

Siodło koniecznie szerokie i wygodne, bo też foch.

Absolutnie odpadały rowery z jakimiś podoczepianymi badziewiakami - rozpraszały jej uwagę. Nawet ten czarny malutki dzwoneczek w Meridzie ją rozpraszał na początku i rozważałam odkręcenie, ale obyło się.

Rozmiar rozmiarowi nierówny, warto mierzyć, sprawdzić jaką dziecko przyjmuje pozycję na rowerku. Na niektórych roweruch córka siedziała jak paragraf.

Najgorzej było chyba na roweruch z Halfordsa :D

A rowerek w boju sprawdza się świetnie, młoda go uwielbia i jeździ jak szalona.

nixon - dziękuję za Twoją wypowiedź w temacie, rowerek już kupiłam, ale napisz mi, proszę, wiadomość z informację w jakim wieku synek jeździł na tym Schwinnie i ile byś za niego chciał - mam sporo koleżanek mających dzieci w wieku córki, i wszystkie teraz napalone na rowerki, więc może którejś podszepnę :) Wizualnie rowerek piękny, i kierownica wygięta jak trzeba :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.