FaZaa Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Zamierzam kupić MAXIM HIGHLANDER 501 MTB ale nie jestem pewny czy ten rower jest dobry czy nie jakiś syf bo 1500 zł to nie jest mało za rower No więc Koszt tego roweru bedzie wynosił 1500 zł jak pisałem wyzej Czy warto go kupić czy może za taką cenę kupić coś innego lecz lepszego ? Proszę o pomoc. i szybką odpowiedz... Link do testu roweru http://www.rower.com/archiwum.php?art=2310 Opis -Rama aluminiowa wzmocniona -zintegrowane łożysko widelca -widelec amortyzowany SUNTOUR XCM -koła 26" -manetki SHIMANO DEORE DUAL -przerzutki SHIMANO DEORE/DEORE -hamulce SHIMANO ALIVIO -mechanizm korbowy TRUVATIV -kaseta SHIMANO Pozostałe Sztyca: Kalloy SP-267 Siodełko: San Marco Piasty: Shimano RM60 Obręcze: Mavic X117 Opony: Michelin Country Manetki: Shimano Deore Dual Control Przerzutka przód: Shimano Deore Przerzutka tył: Shimano Deore Dźwignia hamulca: Shimano Deore Hamulce: V-brake Shimano BR-M430 Korby: Truvativ CR03FX Środek suportu: Truvativ Pedały: JT-945, aluminiowe Łańcuch: Shimano HG53 Kaseta: Shimano HG50 Pozdrawiam
paweu Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 Osobiście nie przemawia do mnie rower crossowy na 26 calowych kołach. Jeżeli chcesz rower crossowy (lekki teren, głównie utwardzone drogi) to wybierz coś na większych 28 calowych kołach np kross evado W terenie poradzi sobie podobnie jak tytułowy maxim a na szosach będzie szybszy i wygodniejszy.
crus Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 ja bym nie polecał bo za tą kwotę możesz kupić Garego Fishera na ramie z geometrią Genesis 2, może sprzętowo ciut słabiej ale za to rama bardzo dobra do rozbudowy rowerku na przyszłość.. A jak wiadomo 70% rowerku to tylko i wyłącznie geometria..
lukaszs Napisano 30 Marca 2010 Napisano 30 Marca 2010 podzielam zdanie kolegi crusa lepiej kupić coś na porządnej sprawdzonej ramie niż tanie nie wiadomo co które świeci deorkami. albo kup Maxima i wymień ramę na np Accenta el nińo ...........:-)
FaZaa Napisano 30 Marca 2010 Autor Napisano 30 Marca 2010 Dziękuje za odpowiedzi.. namyśle się może ktoś inny się wypowie?
FaZaa Napisano 31 Marca 2010 Autor Napisano 31 Marca 2010 Dziękuje za odpowiedzi.. namyśle się może ktoś inny się wypowie? refresh
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.