Skocz do zawartości

[maraton] Dolsk 10-04-2010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

alez wycialem glebe na asfalcie, niczym na tdf. rower caly, ale doobijanym strasznie, to i ciezko sie jechalo, tym bardziej ze tempo bylo zawrotne, pociagi ktore jechaly pod wiatr to naprawde jak tarany szly :D

edit: jechalismy ponad 500 km a na odbior numerkow wieczorem zdazylismy 10 minut przed zamknieciem biura. potem do 23 szukalismy noclegu - KOSZMAR. wszedzie full, olbesnie i drogo (oblesnie nie liczac willi natury, ale z tymi bentleyami na podjezdzie nawet nie pytalem o ceny :laugh:) - a jak juz cos znalezlismy to extra pensjonat, totalnie pusty, tani i naprawde wypasiony ;)

Napisano

No gleb bylo sporo, o dziwo, bo trasa banalna. Trzech z moich znajomych tez rylo ziemie :). Trasa jak wspomnialem banalna, wrecz nudna jak na Golonke. Nie bylo nic - ani porzadnego podjazdu, ani zjazdu, nawieksze trudnosci to ostre zakrety w glebokim piachu, bylo ich z 5 na trasie giga :). Pogoda postarala sie o atrakcje, na odkrytym 30km odcinku trzeba bylo jechac w grupie i mocno wspolpracowac jak sie chcialo zachowac dobre tempo. Do tego ze dwie ulewy i dwa gradobicia na trasie, windstopperek sie naprawde przydal. Koncowe 5km pod potworny wiatr i deszcz, peletony rozwijaly po 20km/h :).

Wynik jak na mnie dobry - 3:24:32 na 91km, srednia 26,5 km/h, strata do Galinskiego 32min a miejsce dopiero 114/201 :). Zadowolony jestem, jechalem o wiele lepiej niz w zeszlym roku.

Organizacyjnie nic nie powiem, bo numer mialem wczesniej, zaplacone i zarejestrowane tez, wiec do biura poszedlem tylko po czerwona naklejke i zipy. Ale kolejki byly spore, start sie opoznil o 20min. Logistyka za to swietna, bardzo dobry parking tur przy starcie, miasteczko maratonowe niczego sobie, wyzerka ok, karchery i dodatkowy waz z woda bez wiekszych kolejek. Tylko dekoracja o 17 - duzy blad, na plaskim maratonie bylem na mecie o 13:40, a do 15 95% ludzi zjechalo z trasy. Do 17 nie chcialo mi sie czekac, wielu innym tez. W gorach to dobra godzina na dekoracje, ale na plaskim powinna byc najpozniej o szesnastej.

Napisano

Też nie stałem w biurze zawodów ale jak bylem po zipy to kurde ale klimaty :)

Tak to Mega kolo 250 open kategoria 20 ale stracilem 12 min na tym ze linka z przeniego mechanika tarczowego weszła mi pomiedzy klocki a tarcze i wyciagalem i 20 km jechalem bez zadnego hamulca bo z tylu klocki zjechalem :)

Wiec suma suparum jestem zadowolony bo forma jest i to dosc duza wiec w tylko czekac na Góry i jeszcze przetarcie w Murowanej i do boju :)

Napisano

Właszka. Maila nie podałem. uvex_666@o2.pl

Generalnie przydało by się wrzucać linki do picasy przykładowo jeśli ktoś cykał fotki.

Na forum MTBmaraton jeszcze nic nie ma. Jak ktoś znalazł jakieś galerie, to niech wrzuca.

Napisano

Witam

Jestem nowy.

Czy numer/chip, który dostałem w Dolsku, będzie też ważny w Murowanej?

Jak to będzie wyglądało przy rejestracji?

Przyznam, że widząc organizację w Dolsku, wolę chyba zapisać się i zapłacić na miejscu.

Napisano

To byłem ja :)

Wielkie dzięki

Maila wolę nie dawać publicznie na forum, bo potem boty to zbierają i robią spam na skrzynce ;)

Napisano

Przyznam, że widząc organizację w Dolsku, wolę chyba zapisać się i zapłacić na miejscu.

pierwszy maraton zawsze powoduje takie blokowanie. Wg było wszystko OK.

a jeśli masz za dużo kasy to możesz płacić w dniu startu, ale wcześniej jest taniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...