Skocz do zawartości

[maraton] Dolsk 10-04-2010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja bede :icon_wink:. Z tego co pisali koledzy po rekonesansie, trasa ma duzy procent asfaltow i ubitych drog, cala polnocna czesc mega jest plaska, poludnie troche pofalowane. Ale odnosze wrazenie ze trasa bedzie nawet latwiejsza niz Murowana Goslina, tak ze przelajowka jak najbardziej. Przewagi jakiejs kosmicznej pewnie nie da, jest troche fragmentow lesnych i stromszych podjazdow, ale pewnie jest w stanie powalczyc z goralami na rownych prawach.

Napisano

pierwszy maraton juz za 10 dni?

a ja przytyłem, a rower stoi z przebitą dętką już chyba sto lat:D

może się wybiorę rekreacyjnie, w końcu to tak blisko, że aż szkoda się nie wybrać, ale podejrzewam, że będą mnie z trasy zbierać :woot:

Napisano

Dawno mnie na forum nie było :thumbsup:

Do Dolska pewnie się wybiorę jeśli nic nie pokrzyżuje moich planów.

Napisano

Też miałem tam wystartować, ale niestety mój transport nie wypalił... a z Rybnika jest tam trochę daleko, a o pociągu nie ma co wspominać, bo do tej wioski nic nie jedzie. W Murowanej powinienem się już pojawić.

Napisano

ja się pojawie na 100%.

będzie jazda iście szosowa, po zmianach drużynowo. Jeśli jeszcze w Murowanej dobrze pojadę to w Karpaczu można dobry sektor zająć.

Co do opon to jadę na czymś w rodzaju Furious Freda z tyłu i mocno zużytej Kendzie Komodo na przód.

Tylko się nie obżerajcie w święta ;)

Napisano

cześć,

Ja mam pytanie, jak pojechać dystasn mini na maratonie (np. tym w dolsku) : raczej spokojnie czy tak jak na XC jechać na MAXA od początku do końca ?

z góry dzięki :)

Napisano

to bedzie moj pierwszy plaski maraton ;) sam tez mam dylematy co zakladac na kola, ale mysle ze to co zalozylem po zimie tj wormdrive/fast fred tyl/przod po prostu zostawie. na pake wrzuce jakas rezerwe jakby co i tyle.

ps: aha przzywoze ze soba dwoch swiezakow, ku chwale GG ! ;)

ps2: mini to ogien i nie spuszczac z tonu ani na chwile - przeciez ten dystans jest niewiele dluzszy niz wlasnie niektore xc, xc jedzie sie na maxa, a teraz porownaj podloze i teren :icon_mrgreen: swoja droga ciekawe jaka srednia na mini bedzie :thumbsup:

Napisano

50 km/h ;) haha

mi sie wydaj ze bedzie mniejsza niz na mega bo zanim caly peleton nie bedzie jechal w ramie w ramie to troche minie a do tego czasu nie bedzie duzej sredniej ;)

Napisano

no to dzis zrobilem final test czy wogole dam rady - bo w tym roku mialem zrobione na rowerze moze 300 km, hehe ;) no i w mieszanym szutrowo/asfaltowym gorskim terenie zrobilem prawie 80 km ze srednia 25 wiec mysle ze nie jest najgorzej. no i najlepszy wynik na zjezdzie od dobrych 5 lat - prawie 82 kmh, pieknie wialo dzis od tatr :)

w kazdym razie do zobaczenia na miejscu, zeby pogoda sie nie zchrzanila, bo teraz jest idealnie, slonecznie i sucho ale chlodno ;)

Napisano

Też miałem tam wystartować, ale niestety mój transport nie wypalił... a z Rybnika jest tam trochę daleko, a o pociągu nie ma co wspominać, bo do tej wioski nic nie jedzie. W Murowanej powinienem się już pojawić.

Myślę, że przesadzasz z Poznania można przejechać autobusem do Śremu. Ze Śremu to już praktycznie mały żabi skok który można pokonać rowerem :)

Napisano

Nie jest najgorzej. Przynajmniej drogi beda twarde, bo w przeciwnym wypadku pewnie bylby spory piach. Zreszta ja jade giga, wiec trasa nie bedzie jeszcze rozjezdzona :).

Napisano

a jak tam forma jest ? :)

u mnie powiem tak ze chyba jest dzis trenowalem po gorkach ( wiem Dolsk jest płaski :voodoo: ) chciałem przejechac w tempie zblizonym do maratonowego

po asfalcie na laciach 2,1 na 62 km wyszla mi srednia 30 km/h ;) mysle ze powinno byc dobrze

Napisano

Także się wybieram, przetestuję nowego pomykacza w boju.

Oponki rocket ron.

Ciekawe o ile przekroczą 30km/h średnie prędkości z poszczególnych dystansów...

Napisano

Na giga srednia bedzie oscylowac okolo 30, ale niewiele wiecej. Ten maraton wyglada na dosc latwy co prawda, a szkoda, te tereny maja potencjal, w zeszlym roku 30km dalej w Osiecznej kolo Leszna zorganizowano maraton z chyba najciekawsza w Wielkopolsce trasa, szlo sie tam zlomotac.

Napisano

Mam pytanie z serii głupich....

Czy jeśli zgłosiłem się do cyklu... to zgłoszenia do konkretnych zawodów mogę już dokonać w biurze zawodów bo w regulaminie jest taki dziwny zwrot... i w sumie nie wiem a u Golonki nigdy nie byłem, a mam stosunkowo blisko więc chciałbym się wybrać. Niestety na stronie internetowej nie ma już możliwości zgłoszenia się.

Napisano

Zgłoszenie do cyklu? Chyba zgłaszasz się do każdego maratonu, z tym że przy pierwszym zgłoszeniu jest cały proces rejestracji zawodnika.

Zgłosić się można osobiście na miejscu, odpowiednio wcześniej polecam, bo będą kolejki no i jeśli nie opłaciłeś do tej pory to niestety na miejscu będzie drożej.

Napisano

U Golonki akurat zgloszenie na maraton, nawet w biurze zawodow, idzie dosc sprawnie. A przy zgloszeniu przez net i oplaceniu startu i kaucji za chip przysylaja wszystko do domu i w ogole nie trzeba odwiedzac biura, chyba ze chce sie sprawdzic na czytniku czy chip "lapie" i odebrac gratisy :).

Napisano

ja bym Rocketów nie brał, szkoda ich na te płaskie tereny i asfalt. moje leżą w pudełkach :)

ma padać w piątek, trasa powinna byc ubita. tyle że w sobotę bedzie około 7*C :/ "na długo" będzie jazda.

Napisano

7 st C to w wypadku tamtych terenow to duzo czy malo ? :) bo u mnie jak jest tyle to juz jest cieplo na rower :P

co do pogody - nie wiem, ale u mnie nie pada, wiec zakladam ze jest dobrze. ALE - zapytam bo nie znam ompletnie dolska - czy objade to na maxxisowych wormdriveach ? (zakladajac ze nie bedzie padac, ew zacznie w nocy/rano w sobote)

Napisano

Z tego co wiem zadnej filozofii tam nie ma. Moze oczywiscie byc troche blota, gdzie Wormdrivy beda tancowac, ale wiekszosc to piachy. Tylko sie utwardza jak bedzie mokro <_<. Ja mysle ze padac nie bedzie co najwyzej troszke pokropi. A 7-10 stopni to do scigania nienajgorzej, nie bedzie przynajmniej tyle picia schodzic <_<.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...