Gość ChevChelios Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Dokładnie chodzi o to, że mam zaciski tarczowe, okrągłe. Nie wymieniałem takowych jeszcze a podobno trudno z ich dostępem. Zawsze miałem zwykłe v-brake. Jak to jest z tym? http://allegro.pl/item965509751_klocki_hamulcowe_promax_dsk_320_kpl_2_szt.html takowe mam zakupić? jeszcze kwestia podobno ich rozmiaru ma znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 29 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Zanim zakupisz klocki, upewnij się czy sa do Twojego modelu. Sam kształt klocka o niczym nie świadczy. Okrągłe klocki miały m.in Avid BB5, Magura Louise, MX2 ma "prawie" okrągłe tudzież Accent Freezer ma klocki o wyglądzie zbliżonym do okrągłego. Znając nazwę lub model swojego hamulca wybieraj klocki. Tu masz spora ilośc klocków do tarczówek. http://velo.com.pl/www/produkt/?m=1&id=1549 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 ChevChelios zmiluj sie!!! Nazwa tematu jaki zalozyles: 'Zmiana hamulców tarczowych - okrągłych' i pytanie: Dokładnie chodzi o to, że mam zaciski tarczowe, okrągłe. Nie wymieniałem takowych jeszcze a podobno trudno z ich dostępem. Zawsze miałem zwykłe v-brake. Jak to jest z tym? http://allegro.pl/it..._kpl_2_szt.html takowe mam zakupić? jeszcze kwestia podobno ich rozmiaru ma znaczenie. Przeczytaj to sobie i zastanow sie jak ktos moze wiedziec o co ci chodzi. Chcesz zmieniac 'hamulce tarczowe okragle', 'zaciski tarczowe okragle' czy wnioskujac z linku 'klocki hamulcowe okragle'? Nie wspomne juz o rodzaju hamulcow o jakich jest mowa bo to chyba wszyscy wiedza... Szkoda mi bylo usuwac takie arcydzielo. Zmienilem temat zgadujac ze chodzi ci o klocki hamulcowe, jesli tak to podaj jakie masz hamulce... oprocz tego ze sa okragle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ChevChelios Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 ok możesz się miłować, tyle że z takowymi hamulcami mam tyle wspólnego co Ty z hmm twórczością Dody, np. Sorry za zamieszanie, jedyne co to musze je odkręcić i sprawdzić bo z nimi nie miałem do czynienia wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Po prostu napisz jakie to sa hamulce, kto je splodzil (producent), model, bez rozkrecania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ChevChelios Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Na stronce którą podał durnykot - takowych klocków nie znalazłem. A jak wygląda? jak moneta, dosyć gruba. Hamulec działa, klocek sprawny. Przyczyna była inna. Z drugiej strony hamulca odkręcił się docisk który wypycha klocek hamulcowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Nie no ten temat to jakaś farsa Przerasta cię odczytanie kilku literek napisanych na zacisku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel1315 Napisano 31 Marca 2010 Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Zrób zdjęcie hamulców, a oszczędzisz czas innych użytkowników i nie będziesz się kompromitować. Ewentualnie oddaj do serwisu i niech znajdą dobre okrągłe i grube jak moneta klocki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.