Skocz do zawartości

[napęd]Kompatybilność

wiktor95

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie, zamierzam wymienić napęd w moim rowerze na 9 rz. i nie jestem jeszcze tak obeznany w częściach czy ktoś mógł by mi odpowiedzić czy podany przeze mnie napęd jest odpowiedni a jeśli nie to prosze o wasze propozycje, w podobnej granicy cenowej ;)

-A więc :

Kaseta Shimano XT CS-M770 >> Łańcuch XT HG93 >> Przerzutka XT 2010 RD-M772 GS -- no i niestety nie za dobra korba ale na razie na inną mnie nie stać SHIMANO FC-M191 do tego jeszcze zamierzam kupić 9 rz. manetki manetki Shimano Deore SL-M530 RapidFire

Prosze o odpowiedź i z góry dziękuje :thumbsup:

Korba nie będzie mieć problemów z obsługą łańcucha 9 rzędowego.

Z korby wolałbym już na siłę http://www.allegro.pl/item968798385_nowosc_truvativ_iso_flow_wklad_na_wielowypust.html używałem i nie było tragedii.

ewentualnie jakieś alivio. Kwestia 15-40 zł

Łańcuch HG93 wyciągnie się podobnie do HG53, a więc nie wiem czy jest sens przepłacać.

A to w takim razie czy ten napęd był by kompatybilny : (postanowiłem trochę obciąć cenę komponętów )

Kaseta Shimano CS-HG-61 >> Łańcuch Deore HG53 >> Przerzutka XT RD-M772 GS -- TRUVATIV ISO-FLOW | czy taki zestaw chodziłby bez problemu ?

Polecam pójście jeszcze bardziej na kompromis i po prostu wybranie pełnego deore - korba deore fc-m590 lub fc-m532 (cena 190-200zł), zestaw kaseta hg-50 z łańcuchem hg-53 (razem 95zł w zestawie), przerzutka tył deore rd-m592 (shadow) (ok. 115zł), manetki deore - ok. 120-130zł i za ok. 500zł masz

kompletny napęd na 9-tkę bez dziwnego dość łączenia XT z czymś z pogranicza Altusa / Alivio.

Pozdrawiam!

no ok, a to w takim razie mógł byś mi napisąc dokładniejsze dane: mam na myśli jaką kasete-chodzi mi o np. 11-32 czy 11-34 ( a poza tym z tego co się oriętowałem to HG-50 to kaseta alivio czy nie lepsza była by hg-61)? a poza tym jaką przerzutkę chodzi mi tu o długość wózka itd.

Po prostu chciałbym żebyś mi napisał dokładne danego całego napędu. Był bym Ci bardzo wdzięczny ;)

Pozdrawiam

• Mod Team

Kaseta spokojnie gh50 do niej łańcuch tej samej klasy, przerzutkę deore (nawet i alivio by było na upartego)

a jaka długość wózka ... jeżeli zaopatrzysz sie w kasetę 11-34 to tylko długi sgs. Na mniejsze kasety może być gs. Korba jest ok (czyli fc-m590) ale moim zdaniem równie dobrze można nabyć m442 na octalink. Równie dobra a tańsza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...