wiktor95 Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witam, Mam pytanie, zamierzam wymienić napęd w moim rowerze na 9 rz. i nie jestem jeszcze tak obeznany w częściach czy ktoś mógł by mi odpowiedzić czy podany przeze mnie napęd jest odpowiedni a jeśli nie to prosze o wasze propozycje, w podobnej granicy cenowej -A więc : Kaseta Shimano XT CS-M770 >> Łańcuch XT HG93 >> Przerzutka XT 2010 RD-M772 GS -- no i niestety nie za dobra korba ale na razie na inną mnie nie stać SHIMANO FC-M191 do tego jeszcze zamierzam kupić 9 rz. manetki manetki Shimano Deore SL-M530 RapidFire Prosze o odpowiedź i z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Coż korba nie jest dedykowana do napędów 9-cio rzędowych więc mogą sie pojawić problemy z kompatybilnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Korba nie będzie mieć problemów z obsługą łańcucha 9 rzędowego. Z korby wolałbym już na siłę http://www.allegro.pl/item968798385_nowosc_truvativ_iso_flow_wklad_na_wielowypust.html używałem i nie było tragedii. ewentualnie jakieś alivio. Kwestia 15-40 zł Łańcuch HG93 wyciągnie się podobnie do HG53, a więc nie wiem czy jest sens przepłacać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor95 Napisano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 A to w takim razie czy ten napęd był by kompatybilny : (postanowiłem trochę obciąć cenę komponętów ) Kaseta Shimano CS-HG-61 >> Łańcuch Deore HG53 >> Przerzutka XT RD-M772 GS -- TRUVATIV ISO-FLOW | czy taki zestaw chodziłby bez problemu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el_gregorio Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Polecam pójście jeszcze bardziej na kompromis i po prostu wybranie pełnego deore - korba deore fc-m590 lub fc-m532 (cena 190-200zł), zestaw kaseta hg-50 z łańcuchem hg-53 (razem 95zł w zestawie), przerzutka tył deore rd-m592 (shadow) (ok. 115zł), manetki deore - ok. 120-130zł i za ok. 500zł masz kompletny napęd na 9-tkę bez dziwnego dość łączenia XT z czymś z pogranicza Altusa / Alivio. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiktor95 Napisano 29 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 no ok, a to w takim razie mógł byś mi napisąc dokładniejsze dane: mam na myśli jaką kasete-chodzi mi o np. 11-32 czy 11-34 ( a poza tym z tego co się oriętowałem to HG-50 to kaseta alivio czy nie lepsza była by hg-61)? a poza tym jaką przerzutkę chodzi mi tu o długość wózka itd. Po prostu chciałbym żebyś mi napisał dokładne danego całego napędu. Był bym Ci bardzo wdzięczny Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Kaseta spokojnie gh50 do niej łańcuch tej samej klasy, przerzutkę deore (nawet i alivio by było na upartego) a jaka długość wózka ... jeżeli zaopatrzysz sie w kasetę 11-34 to tylko długi sgs. Na mniejsze kasety może być gs. Korba jest ok (czyli fc-m590) ale moim zdaniem równie dobrze można nabyć m442 na octalink. Równie dobra a tańsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.