Grzeniu Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Witam. Może to i głupie,ale ponoć nie ma głupich pytań, tylko głupie odpowiedzi Otóż zapragnąłem wyrzeźbić nieco swoje szlachetne łydki(przy okazji oczywiście inne mięśnie nóg) W zeszłym roku dosyć intensywnie jeździłem,ale nie dostrzegłem szczególnych zmian w ich kształcie.Da się to zrobić tylko poprzez jazdę na rowerze?Czytałem,iż pokonywanie podjazdów "na stojąco" jest dobrym sposobem i dodatkowo poprawia siłę nóg.Co oprócz tego mogę robić?Jakaś specjalna technika jazdy?K'woli informacji,przesiadłem się kilka dni temu na SPD. Proszę o porady i wyrozumiałość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Tu masz poszczególne ćwiczenia dzięki którym wyrzeźbisz swoje nogi gdy nie jesteś na rowerze http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.asp#poslad Najlepsze jest wspinanie się na palcach od stóp na jakimś podwyższeniu. Na początku nie musisz mieć obciążenia jakiegoś. A co do roweru to nie wiem ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arbike Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Jezeli chcesz zobaczyc szybko efekty to zapomnij o rowerze (jazde na rowerze traktuj bardziej jako dodatek), bierz sie za skakanke i zacznij biegac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zymelka Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Jak masz buty spd to przesunięcie bloków jak najbardziej w stronę palców sprawia że więcej zostają łydki obciążone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 29 Marca 2010 Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Skakanka, zdecydowanie. Pierwsze efekty widać dość szybko - ja "niestety" jestem chudy i żyłka mi na łydce zaczęła wychodzić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.