Grzeniu Napisano 28 Marca 2010 Napisano 28 Marca 2010 Witam. Może to i głupie,ale ponoć nie ma głupich pytań, tylko głupie odpowiedzi Otóż zapragnąłem wyrzeźbić nieco swoje szlachetne łydki(przy okazji oczywiście inne mięśnie nóg) W zeszłym roku dosyć intensywnie jeździłem,ale nie dostrzegłem szczególnych zmian w ich kształcie.Da się to zrobić tylko poprzez jazdę na rowerze?Czytałem,iż pokonywanie podjazdów "na stojąco" jest dobrym sposobem i dodatkowo poprawia siłę nóg.Co oprócz tego mogę robić?Jakaś specjalna technika jazdy?K'woli informacji,przesiadłem się kilka dni temu na SPD. Proszę o porady i wyrozumiałość
Qamal Napisano 28 Marca 2010 Napisano 28 Marca 2010 Tu masz poszczególne ćwiczenia dzięki którym wyrzeźbisz swoje nogi gdy nie jesteś na rowerze http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.asp#poslad Najlepsze jest wspinanie się na palcach od stóp na jakimś podwyższeniu. Na początku nie musisz mieć obciążenia jakiegoś. A co do roweru to nie wiem ^^
arbike Napisano 28 Marca 2010 Napisano 28 Marca 2010 Jezeli chcesz zobaczyc szybko efekty to zapomnij o rowerze (jazde na rowerze traktuj bardziej jako dodatek), bierz sie za skakanke i zacznij biegac.
Zymelka Napisano 28 Marca 2010 Napisano 28 Marca 2010 Jak masz buty spd to przesunięcie bloków jak najbardziej w stronę palców sprawia że więcej zostają łydki obciążone.
Brooce Napisano 29 Marca 2010 Napisano 29 Marca 2010 Skakanka, zdecydowanie. Pierwsze efekty widać dość szybko - ja "niestety" jestem chudy i żyłka mi na łydce zaczęła wychodzić...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.