Skocz do zawartości

[rower] Scott Aspect 10 vs Gary Fisher Hoo Koo E Koo

krev

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Właśnie mam zamiar zmienić swój dotychczasowy sprzęt (Scott Aspect 30 - 2008) na coś nowszego (czytaj lepszego).

Po przeszukaniu różnych forów i z własnych doświadczeń metodą selekcji negatywnej doszedłem do dwóch modeli:

Jako pierwszy, z racji pozytywnych doświadczeń z obecnym rowerkiem, to Scott Aspect 10 z 2010 r.

Scott Aspect 10

Drugi to Gary Fisher Hoo Koo E Koo

Gary Fisher Hoo Koo E Koo

Proszę o radę przy wyborze. O ile co do Scotta to wiem mniej więcej czego się spodziewać o tyle z GF nie miałem dotąd styczności.

Podobnie z zamontowanym w nim osprzęcie SRAM - jest lepszy od Shimano (tego z Aspect 10) ?

Z tego co się zorientowałem to Scott ma lepsze hamulce - Avid Elixir 5 (w GF - Avid Juicy 3) chyba, że się mylę, to proszę wyprowadzić mnie z błędu :)

Wiem o innej geometrii w GF, ale o tym przekonam się dosiadając obydwu modeli.

Tak więc chciałbym usłyszeć wasz głos na temat tych rowerków - jeden z nich jest lepszy, drugi gorszy, a może prezentują równy poziom a wybór któregoś z nich to tylko kwestia wyboru marki. ?

Pozdrawiam

Napisano

Drogi kolego, ta dyskusja jest bezprzedmiotowa, dopóki osobiście nie przejedziesz się na Garym .

Więc jak się przejedziesz i będziesz wiedział na czym polega róznica w jeździe, wróć, wtedy mozna można dyskutować nad osprzętem.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Drogi kolego, ta dyskusja jest bezprzedmiotowa, dopóki osobiście nie przejedziesz się na Garym .

Więc jak się przejedziesz i będziesz wiedział na czym polega róznica w jeździe, wróć, wtedy mozna można dyskutować nad osprzętem.

Rulez ale palnąłeś.

Jakby kolega wiedział na czym polega różnica o którą pyta, to by nie pytał! :)

Kolega pyta o Wasze opinie, to napiszcie Wasze opinie.

Sam bym poczytał o HKEK, ale jak widać nie przeczytam...tutaj.

Napisano

Rulez wie co pisze. Chyba :)

Gary ma tyle specyficzną geometrię, że faktycznie - zanim zacznie się jakiekolwiek dyskusje na temat różnic w osprzęcie, trzeba się do niego przymierzyć, przejechać na nim kawałek i stwierdzić: pasi czy nie pasi.

Ramy G2 minimalnie różnią się od starszych Genesis długością, a rowerach z ramami Genesis można poczytać w dziale z testami. G2 ponoć lepiej się prowadzi przy dużych szybkościach, ale jako że takich nie rozwijam, to się nie wypowiem :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...