Skocz do zawartości

[trening] 16 lat-jakies zawody...

ktoto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,mam 16 lat na rowerze jeżdżę od dziecka ,ale tak bardziej poważnie od roku.Ważę ok 60kg mam ok 176cm wzrostu.Aż tak poważnie nie zastanawiałem się na kolarstwie nad kolarstwem ale chce wystartować w tym roku w jakiś zawodach (może przyszły sezon już bardziej poważnie),ale nie wiem jak się przygotowywać.Nowy rower mam od sierpnia jak do tej pory zrobiłem 1000km w tym 300 na trenażerze...Teraz co dalej??Jak trenować??posiadam tylko rower MTB od poniedziałekponiedzialku chce zacząć jeździć na dworze...Macie jakieś rady??

Pozdrawiam...

Cześć :down:

tez mam 16 lat.

Ja juz sie scigam od 3 lat wiec moze cos ci pomoge. Moja zasada jest prosta w naszym wieku ja sie bardzo nastawiam na baze czyli ścigam sie ale to nie sa moje piorytety chcialbym poprostu żebym w przyszłość bedac 2-3 lata starszy osiągnoć cos jakieś zwycięstwo na Maratonie albo znaczacym XC.

Powinienes dużo jeżdzic złaszcza w tym okresie długie przejazdzki pozneij kolo moja a powoli od kwietnia jakieś interwaly. To dużo też zalezy kiedy byś chcial jechac na jakies zawody kiedy chcesz osiągnac szczyt formy ;)

Ja startuje cały rok mam 20 startów wiec przez cały rok staram sie trzymać równa dość mocną forme :)

jak cos pisz PW albo gg z chcecia pomoge jakie zawody itp :)

Pozdro

• 2 tygodnie później...

Musisz sam sobie zadać pytanie ,a mianowicie :

1. Co chcesz osiągnąć poprzez uprawianie sportu .( rower )

2. Czy ma to być wyczyn ,czy rekreacja .

Jeżeli wyczyn to droga jest prosta , klub z profesjonalnym trenerem i odpowiednią opieką medyczną . ( Żadne słuchanie rad małolatów faszerującymi się " odżywkami " )

Jeżeli rekreacja i nie wyczynowe ściganie to treningi dawkuj sobie tak dopóki będzie Ci to sprawiało przyjemność :icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...