seek Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Jesli chodzi o diete, to jest w porządku(badanie krwi bdb). Kurcze to nie są na pewno. A jesli chodzi o dawki insuliny, to tez sa w porządku, poczas wysilku utrzymuje glikemie w granicy 80-100. Rowniez uwazam, ze to nie jest normalne i nie powinno wystepowac przy nawet lekkim wysilku. Powiem co i jak jeszcze prawdopodobnie dzisiaj, bo zamierzam cos pojezdzic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seek Napisano 3 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2010 Obecnie ból wystepuje tylko przy bardzo(naprawde bardzo) intensywnym wysilku, przy nieco zwiekszonym tetnie odczuwam jedynie lekkie oslabienie mięsni, ale nie jest to postepujące. Potrzebuje tylko lekkiej i spokojnej jazdy przez pierwsze kilometry, a potem jest juz ok. Mysle, ze w miare wytrenowania bol ten minie. Pomoglo rowniez ustawienie siodelka(przod/tyl). Dziękuje wszystkim za porady ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ktoto Napisano 4 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 Witam, ja też mam niekiedy podobne bóle.Tylko wtedy gdy jadę pod wiatr(dość silny) z prędkością ok 20-22km/h i niekiedy przy mocnych skokach np. dzisiaj pod dość fajną górkę jechałem 30 km/h :PP Jak zmniejszę kadencję ból ustępuje... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2010 ludzie Kolega po raz pierwszy poczuł "zapiek". Mięśnie pieką, normalna sprawa przy jeździe na "maksa". Jak się jedzie bardzo siłowo to bolą nogi. Jak jedzie się młynkiem to łapie się zadyszkę. Co w tym dziwnego? Trzeba trenować, wtedy pieczenie będzie pojawiało się coraz później. Jak się ścigam (szczególnie podczas czasówki) to to jest najgorszy moment gdy oddech maksymalnie przyspiesza a nogi pieką. A czy z tego powodu się staje? . Pierwsze pytanie do kolegi po wyścigu to "co piekło?". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seek Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Mam prośbe - moglbys napisac cos o tym jak trenowac, aby opózniac pojawianie sie tego pieczenia? Ile jezdzic(ile km, ile czasu), jaka kadencja itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Hm ogólnie wydaje mi się, że są dwie drogi to tego. Albo wytrenować siłę, albo zacząć jeździć z wyższą kadencją. Ogólnie polecana jest jazda w wysokim rytmie tj wyżej niż 100 obrotów korbą na minutę http://www.czasnarower.pl/artykul/425 ---dosyć fajnie napisany artykuł Jeżeli już jeździsz na wysokim rytmie i nadal będzie szybko pojawiało się pieczenie musisz zrobić kilka rzeczy. 1. Zwiększyć swoją wydolność (wytrzymałość tlenową). 2. Zwiększyć swoją siłę. Jest co prawda zaprzeczenie wysokiej kadencji ale też się przydaje. Trening siłowy polega głównie na wolnej jeździe po niewielkiej pochyłości na twardym przełożeniu. ps. masz pedały zatrzaskowe i buty? (popularnie mylone z SPD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evela Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Mięśnie pieką, normalna sprawa przy jeździe na "maksa". Jak się jedzie bardzo siłowo to bolą nogi. Wiecie co ja jeżdzę na maxa (też do czasówki) ale nigdy nie miałam piekących nóg. Mam za to odczucie mocnego rozpierania w udach, czasem mam wrażenie że mi spodnie rozerwą i muszę trochę poluzować, ale żeby piekło.... hmm.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkowiec1929 Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Też mam takie bóle , ale być może przez słabą siłę nóg, bo kondycja dobra. Myślicie , że jadę na zbyt niskiej kadencji ? jadę na biegach "3-6" , "3-7" przez prawie całą trasę asfaltową dość prostą. powiedzmy 50km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.