maciek3na Napisano 28 Marca 2010 Napisano 28 Marca 2010 Witam! Jak waszym zdaniem należy założyć te oponki? Bo kurde trapi mnie ta kwestia I druga sprawa, oponki są troche zleżałe, maja takie pękniecia jak na drugim foto. Pojeździ na nich jeszcze czy niebardzo?
border Napisano 28 Marca 2010 Napisano 28 Marca 2010 Z tymi popękanymi bokami ja bym uważał. W lutym też założyłem opone z 2006r i wytrzymała 16km
Fenthin Napisano 28 Marca 2010 Napisano 28 Marca 2010 Na ściance opony powinna znajdować się jakaś strzałka, która określa w którą stronę opona ma się obracać po założeniu. Jeżeli opona jest zaprojektowana tak, aby w zależności od sposobu założenia była kierunkową lub napędową, strzałki powinny być dwie, opisane np. Front (przód) i Rear (tył), jeżeli nie ma to znaczenia, strzałka będzie jedna. Osobiście bym już ich nie zakładał patrząc na to, jak są zniszczone.
maciek3na Napisano 28 Marca 2010 Autor Napisano 28 Marca 2010 No właśnie że dziwna sprawa bo żadnych strzałek nie ma. A bieżnik jest niesymetryczny
Fludi Napisano 28 Marca 2010 Napisano 28 Marca 2010 Dokładnie poszukaj, strzałki kierunkowe muszą być, ale ja bym już takich opon nie zakładał.
arroyo Napisano 28 Marca 2010 Napisano 28 Marca 2010 Z przodu aby kręciła się jak pokazuje zielona strzałka, a z tyłu jak czerwona. Sprawdź tylko czy od środka też jest zniszczona.
maciek3na Napisano 28 Marca 2010 Autor Napisano 28 Marca 2010 od środka jest ok, dzisiaj na nich zrobiłem 50km, w tym jeden zjazd po kamulcach, i nie widać aby coś się powiekszało czy coś. na razie je zostawie, ale uwzględnie nowe ogumienie w budżecie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.