Skocz do zawartości

[ścięgno achillesa] nawroty kontuzji

border

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Miałem w 2009 przygodę z Achillesem. Jechałem z sakwami przez Polskę. w 6 dni miałem do pokonania 800km. Nie powiem, udało się ale już na drugi dzień jazdy nabawiłem się stanu zapalnego w lewym Achillesie. W pierwszy dzień nabiłem 200km a noga zaczęła boleć po przejechaniu 60km następnego dnia (faktem jest, że nie byłem zbyt przygotowany fizycznie na ta trasę). Musiałem jechać dalej z zapaleniem. Po powrocie do domu miałem lekarstwa (10 dni) i zabiegi (14 dni) które pomogły ale gdzieś na necie wyczytałem, że choroba lubi się nawrócić dlatego teraz mam trochę stracha prze dłuższymi trasami. Mimo, że noga wyleczona to czasem czuje w tym ścięgnie takie bardzo delikatne jakby mrowienie czy pulsowanie z częstotliwością ok. 10 razy na sekundę i trwa to około 2 sekund i czuje to najczęściej gdy kładę się spać.

Miał ktoś doświadczenia z Achillesem i jego nawrotami ?

• 3 tygodnie później...

border mam podobny problem i jestem ciekawa odpowiedzi.

Dostałam Aulin (którego nie jadłam, bo po pierwszej pigule zaliczyłam 3/4 objawów ubocznych z ulotki) i Butapirazol. Rower w wersji ambitnej i zaawansowanej poszedł w odstawkę na cały sezon... A teraz nie wiem czy jest szansa żeby wracać do czegoś ambitniejszego. Albo ile kasy trzeba włożyć w prywatne leczenie żeby się nic więcej nie popsuło?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...