border Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Hej. Miałem w 2009 przygodę z Achillesem. Jechałem z sakwami przez Polskę. w 6 dni miałem do pokonania 800km. Nie powiem, udało się ale już na drugi dzień jazdy nabawiłem się stanu zapalnego w lewym Achillesie. W pierwszy dzień nabiłem 200km a noga zaczęła boleć po przejechaniu 60km następnego dnia (faktem jest, że nie byłem zbyt przygotowany fizycznie na ta trasę). Musiałem jechać dalej z zapaleniem. Po powrocie do domu miałem lekarstwa (10 dni) i zabiegi (14 dni) które pomogły ale gdzieś na necie wyczytałem, że choroba lubi się nawrócić dlatego teraz mam trochę stracha prze dłuższymi trasami. Mimo, że noga wyleczona to czasem czuje w tym ścięgnie takie bardzo delikatne jakby mrowienie czy pulsowanie z częstotliwością ok. 10 razy na sekundę i trwa to około 2 sekund i czuje to najczęściej gdy kładę się spać. Miał ktoś doświadczenia z Achillesem i jego nawrotami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamykyo Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 jakie lekarstwa dostałeś? mówiąc zabiegi masz na myśli zabiegi z zakresu fizykoterapi? na jakie zabiegi dostałeś skierowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
border Napisano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 leki: Tolperis 3x1 Aulin 2x1 Butapirazol(maść) 2x1 Zabiegi: leser krioterapia jonoforeza magnetronic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabol Napisano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2010 border mam podobny problem i jestem ciekawa odpowiedzi. Dostałam Aulin (którego nie jadłam, bo po pierwszej pigule zaliczyłam 3/4 objawów ubocznych z ulotki) i Butapirazol. Rower w wersji ambitnej i zaawansowanej poszedł w odstawkę na cały sezon... A teraz nie wiem czy jest szansa żeby wracać do czegoś ambitniejszego. Albo ile kasy trzeba włożyć w prywatne leczenie żeby się nic więcej nie popsuło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.