michalbike Napisano 27 Marca 2010 Napisano 27 Marca 2010 Witajcie! Jak długi jest okres gwarancji na rowery/ramy Corrateca? Z góry dzięki Pozdrawiam
michalbike Napisano 11 Kwietnia 2010 Autor Napisano 11 Kwietnia 2010 Ponownie odświeżę z nadzieją, że ktoś zna odpowiedź
Corratec Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 Coś mi się zdaje że 5 lat, ale nie wiem na pewno.
Moskit Napisano 12 Kwietnia 2010 Napisano 12 Kwietnia 2010 W Polsce 2 lata na rame i rok na osprzęt. Na innych rynkach to już różnie bywa w UK 5 lat, w USA 10 lat. Nie wiem czy nie ma czasem rozbieżności względem modelu ramy. Ciekawe jak to wygląda w Niemczech? Zamierzasz składać coś na ich ramie? Zawsze mi się podobała oryginalna Super Bow, w Polsce bardzo mało tego sprzętu. Ech, aż się rozmarzyłem apropo składania czegoś na tej ramie bo kiedys brałem ją pod uwagę.
michalbike Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Napisano 13 Kwietnia 2010 Niedawno właśnie zakupiłem SuperBow. Pytam z ciekawości, bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji o gwarancji Z czego mogą wynikać aż takie rozbieżności; 10 lat, 5 lat, 2 lata?
Biera Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 to widocznie zależy od dystrybutora nie dostałeś karty gwarancyjnej przy zakupie? a gdzie kupowałeś? może dostałeś ramę z rozebranego roweru, albo co? Moskit to chyba nie jesteś z wielkopolski:) tutaj do niedawna było ich całe zatrzęsienie, co drugi rower na zawodach to corratec.
Moskit Napisano 13 Kwietnia 2010 Napisano 13 Kwietnia 2010 Istotnie z wielkopolski nie jestem, ale na opolszczyźnie tych maszyn nie widuje na codzień, a w szczególności chodzi mi o sprzęt na SuperBow. Na forum też znikoma liczba Corrateców. Tutaj mały test.
michalbike Napisano 13 Kwietnia 2010 Autor Napisano 13 Kwietnia 2010 U Pawlaka kupowałem, całkiem nowy rower, nie żaden z rozbiórki. Karta gwarancyjna oczywiście jest, ale wydaje mi się, że informacje w niej zawarte są tylko po to żeby były i nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością. Uważam tak dlatego, że książeczka którą otrzymałem wraz z rowerem zwie się Instrukcją Obsługi, kupując rower 10 lat temu w tym samym sklepie otrzymałem identyczną książeczkę. Co do gwarancji to jest w niej napisane, że rok na cały rower, a to nie jest prawdą bo samo Shimano po daje 2 lata na swój osprzęt. Gość w serwisie na przeglądzie 'zerowym' mówił, że dwa lata mam gwarancji na cały rowerek, jednak tutaj też nie jestem pewien tego na 100%, bo ludzie w serwisie są mało kompetentni. Nie dość, że nie potrafią przeprowadzić podstawowych czynności serwisowych, to nawet nie znają nazw najbardziej popularnych na rynku podzespołów. Trudno mi zatem przekonać się o tym, że serwis ten jest prawdziwym serwisem, który wie co robi i ma jakąś tam wiedzę, a nie przydomowym warsztatem. Dlatego pytam Was, forumowiczów o długość gwarancji na Corrateci
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.