Skocz do zawartości

[rower] Corratec

michalbike

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

W Polsce 2 lata na rame i rok na osprzęt. Na innych rynkach to już różnie bywa w UK 5 lat, w USA 10 lat. Nie wiem czy nie ma czasem rozbieżności względem modelu ramy. Ciekawe jak to wygląda w Niemczech? Zamierzasz składać coś na ich ramie? Zawsze mi się podobała oryginalna Super Bow, w Polsce bardzo mało tego sprzętu. Ech, aż się rozmarzyłem apropo składania czegoś na tej ramie bo kiedys brałem ją pod uwagę.

Napisano

Niedawno właśnie zakupiłem SuperBow. Pytam z ciekawości, bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji o gwarancji :wacko:

Z czego mogą wynikać aż takie rozbieżności; 10 lat, 5 lat, 2 lata?

Napisano

to widocznie zależy od dystrybutora

nie dostałeś karty gwarancyjnej przy zakupie? a gdzie kupowałeś? może dostałeś ramę z rozebranego roweru, albo co?

Moskit to chyba nie jesteś z wielkopolski:) tutaj do niedawna było ich całe zatrzęsienie, co drugi rower na zawodach to corratec.

Napisano

Istotnie z wielkopolski nie jestem, ale na opolszczyźnie tych maszyn nie widuje na codzień, a w szczególności chodzi mi o sprzęt na SuperBow. Na forum też znikoma liczba Corrateców. Tutaj mały test.

Napisano

U Pawlaka kupowałem, całkiem nowy rower, nie żaden z rozbiórki.

Karta gwarancyjna oczywiście jest, ale wydaje mi się, że informacje w niej zawarte są tylko po to żeby były i nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością. Uważam tak dlatego, że książeczka którą otrzymałem wraz z rowerem zwie się Instrukcją Obsługi, kupując rower 10 lat temu w tym samym sklepie otrzymałem identyczną książeczkę. Co do gwarancji to jest w niej napisane, że rok na cały rower, a to nie jest prawdą bo samo Shimano po daje 2 lata na swój osprzęt.

Gość w serwisie na przeglądzie 'zerowym' mówił, że dwa lata mam gwarancji na cały rowerek, jednak tutaj też nie jestem pewien tego na 100%, bo ludzie w serwisie są mało kompetentni. Nie dość, że nie potrafią przeprowadzić podstawowych czynności serwisowych, to nawet nie znają nazw najbardziej popularnych na rynku podzespołów. Trudno mi zatem przekonać się o tym, że serwis ten jest prawdziwym serwisem, który wie co robi i ma jakąś tam wiedzę, a nie przydomowym warsztatem.

Dlatego pytam Was, forumowiczów o długość gwarancji na Corrateci ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...