bartekxc Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Oto mój rower na sezon 2010.W planach miał ważyć o jakieś 200g mniej ale z racji że od tygodnia jestem bezrobotny muszę się wstrzymać z dalszym odchudzaniem. Bar Plugs: (Korki do kierownicy) –Prasowany korek - 4g Bottle Cage: (Koszyk na bidon) – Specialized - 36g Brake (Front): (Hamulec przedni) –Formula R1 - 164g Brake (Rear): (Hamulec tylny) –Formula R1 - 180g -Rotor: (Front): (Tarcza prz.) –Hope 160mm alu spider - 90g -Rotor: (Rear): (Tarcze tyl.) - Hope 140mm alu spider - 70g -Rotor bolts: (Sruby moc. tarcze) - 12x ti - 13g -Rear Adapter: (Adapter 140mm) Hope + 2xTi m6x20 - 20g Caliper bolts: (Sruby zac.) – 4xTi- 9g Cables: (Pancerze i linki) -Nokon- 69g Cassette: (Kaseta) -Shimano XTR M-970,11-32 - 224g Chain: (Lancuch) – Shimano XTR CN7701- 267g Crankset: (Korby) – Shimano XTR M-960 Tuned+Suport XTR 746g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) –Shimano XTR M-970 DS Tuned - 138g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) –Shimano XTR M-952 Long cage- 231g Fork: (Widelec) –Manitou R7 MRD 80mm- 1306g Frame: (Rama) –Giant XTC Carbon S- 1348g Grips: (Gripy) –No name- 16g Handlebar: (Kierownica) –Mortop Earldom- 84g Headset: (Stery) –Giant TCR- 64g Pedals: (Pedaly) –Exustar E-PM25Ti- 206g Seat: (Siodlo) – Selle Italia Flite TT- 167g Seatpost: (Sztyca)-KCNC Ti PRO LITE Scandium 350mm - 136g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) -Giant- 29g Shifters: (Manetki) – Shimano XTR M-952- 226g Skewers: (Zaciski kol) -KCNC- 45g Spacers: (Podkladki pod mostek) –Carbon 3mm- 3g Starnut: (Gwiazdka) –No name Tuned- 7g Stem: (Mostek) –Smica Lite Pro 6xTi Bolt- 96g Tire (Front): (Opona przednia) –Maxxis Flyweight 330 1.95- 318g Tire (Rear): (Opona tylna) – Schwalbe Racing Ralph 2.1-409g /Maxxis Flyweight 330 1.95- 320g Top Cap: (Top cap) -Boplight- 4g Tubes: (Detki) –No Tubes Sealant 1x60ml 1x50ml,2x valve,2x yellow tape - 132g Wheel Front: (Kolo przednie) -Hub: (Piasta) –Mack 32H- 92g -Rim: (Obrecz) –No Tubes ZTR Podium MMX 32H- 288g -Spokes: (Szprychy) –DT Revolution 16x262mm,16x266mm- 142g -Nipples: (Nyple) -Pilar- 10g -Rim tape: (Opaska) –wliczona w zestaw uszczelniający - 0g Wheel Rear: (Kolo tylne) -Hub: (Piasta) –Mack 32H- 220g -Rim: (Obrecz) - No Tubes ZTR Podium MMX 32H - 289g -Spokes: (Szprychy) –DT Revolution 32x264mm- 141g -Nipples: (Nyple) -Pilar- 10g -Rim tape: (Opaska) - wliczona w zestaw uszczelniający - 0g Total: 7960g Więcej zdjęć: http://picasaweb.google.com/bartekxc/GiantXTCCarbon# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Bardzo zgrabny ten rowerek aż człowiek by się machną kilka kilometrów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Zajefajna maszyna Trochę pstrokata, ale za to wydaje się bardzo solidna (jak na tę wagę ). Ramę widziałbym tu rozmiar większą, trochę zaburza ogólny imidż, ale wiem, l-b przede wszystkim... Życzę udanego użytkowania ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smeagul Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Ładniuśki. Wszak trochę za bardzo kolorowy jak dla mnie, ale komponenty pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ubotek Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Trochę choinka, ale i tak zajefajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Tralala, wg mnie bardzo fajne zgranie kolorystyczne, pod tym względem zdecydowanie jeden z ciekawszych rowerów. No i ta waga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exocet Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 kurna, leciutkie kółka , pozazdrościć pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Jak dla mnie wygląda ekstra, komponenty dobrane z głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 27 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 "4. Jeśli jakieś podzespoły przeszły tuning, nie zapomnij o tym napisać w specyfikacji lub opisz modyfikacje w dziale komponenty." Korba i gwiazdka ... Kolejne pytanie, nie obawiasz się kierownicy ... ? Generalnie fajna maszyna tylko te siodło ..... Wygląda tak turystycznie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Bardzo fajny sprzęt i rewelacyjna waga. Szczególnie koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Gratuluje zacna waga. Tak jak pisal Lookas wiecej szczegolow, mniemam ze zebatki korby oryginalne? Jesli tak to 32/32 wydaje sie troche ciezkim przelozeniem, gdzie nim zamierzasz jezdzic/startowac? Czerwone wstawki R1-ow lekko zaklocaja kolor. Jak widze Macki to sie wkurzam ze bralem piasty Tune, moze nastepnym razem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekxc Napisano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Co do gwiazdki to zostały w niej spiłowane skrzydełka i nit łączący oba skrzydełka. W korbie tuningowi zostały poddane zębatki spiłowałem je dość znacznie i "wypiłowałem" nowe prowadnice dla łańcucha.Sztywność korby jak i zębatek się nie zmieniła a przerzutki moim zdaniem wchodzą lepiej niż ze standardowymi zębatkami.http://picasaweb.google.com/bartekxc/GiantXTCCarbon#5453038508444953746 W przedniej przerzutce zostało odcięte prowadzenie linki dolnym ciągiem http://picasaweb.google.pl/bartekxc/GiantXTCCarbon#5453419036642017458 Z kierownicy jak na razie jestem bardzo zadowolony mimo tak niskiej wagi jest naprawdę sztywna. A co do siodełka to wiem że nie wygląda zbyt ładnie ale za bardzo nie mam go na co wymienić,tune mi się nie podoba,Saevid jest twardy,SLR carbonio jest ok ale carbonowe pręty mogą nie wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 (edytowane) Piękny rower!! ta rama mmmm.... Siodło lepiej by pasowało spręzynowe Ile czasu zajęło Ci robienie tego projektu i skąd wytrzasnałes ta rame bo szukam własnie xtc... Edytowane 27 Marca 2010 przez Pr5Rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goldbloom Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Siodło lepiej by pasowało spręzynowe Może wypróbuj wariant bez siodełka Chodzą słuchy, że spokojnie da się zrobić 30km Fajnie, że dobrałeś kolory wg swojego uznania - dobrze ci to wyszło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekxc Napisano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Gratuluje zacna waga. Tak jak pisal Lookas wiecej szczegolow, mniemam ze zebatki korby oryginalne? Jesli tak to 32/32 wydaje sie troche ciezkim przelozeniem, gdzie nim zamierzasz jezdzic/startowac? Czerwone wstawki R1-ow lekko zaklocaja kolor. Jak widze Macki to sie wkurzam ze bralem piasty Tune, moze nastepnym razem.... Na 32/32 będę startował w Pucharze Tarnowa i maratonach ŚLR,zresztą już w zeszłym sezonie tak jeździłem. Na bardziej górskie maratony prawdopodobnie będę musiał zakładać małą zębatkę. Doskonale zdaje sobie z tego sprawę że czerwone wstawki w R1 zakłócają kolor ale nie miałem już czasu anodować ich na złoto. Ile czasu zajęło Ci robienie tego projektu i skąd wytrzasnałes ta rame bo szukam własnie xtc.. Rower zacząłem składać od Listopada z tym że samą ramę miałem już od września,zakupiłem ją w Twomarku. Najwięcej problemów miałem ze znalezieniem białej R7'ki 80mm tylko pod tarcze z rocznika 08/09,na szczęście trafiła się w Austrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Fajny sprzęt, po zmianie śrub w R1 kolorystycznie będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 O kur##...też takiego chce !!! zarombiście wyglądą, na wadze mógłbyś zejść przerabiając korbę na 2 blaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 na wadze mógłbyś zejść przerabiając korbę na 2 blaty Po przebudzeniu sie zazwyczaj mamy obnizona percepcje, dobrze jest odczekac chwile zanim cos sie napisze..... Korba juz jest na dwoch blatach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klimek012 Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 SLR carbonio jest ok ale carbonowe pręty mogą nie wytrzymać. Jak ci koła wytrzymają to i te siodło na pewno da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekxc Napisano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 O koła się nie martwię,mimo tak niskiej wagi są naprawdę sztywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 28 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Na jakim ciśnieniu śmigasz jeśli można wiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 i jakie masz blaty w korbie tak dokładnie chodzi mi o ilosc zębów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dornif Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 44/32, było napisane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekxc Napisano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Przód 1.5-1.9 bara , tył 1.8-2.0 Podaje w zakresach od do bo wszystko zależy od terenu i warunków. Zębatki tak jak wspomniał Dornif są 44/32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Ale siodełko zmień, ok? a tak to spadałem z krzesła jak zobaczyłem ten rower ! Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi