Vantage Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witam, wybrałem ten dział, poki co, nie posiadam jeszcze w domu wszystkich części. Będę je mieć za ok 2 tyg. Dlatego wstępnie projekt tu przedstawiam. Jest to mój sprzęt na sezon 2010 bazujący na ramie Meridy. Kolorystyka, jak widać, biało-czerwona. Bar Ends: (Rogi) Bar Plugs: (Korki do kierownicy) Bottle Cage: (Koszyk na bidon) Brake (Front): (Hamulec przedni) Shimano XT BR-M775 Brake (Rear): (Hamulec tylny) Shimano XT BR-M775 Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) Shimano XTR Cables: (Pancerze i linki) Nokon White Cassette: (Kaseta) Shimano XT 34t Chain: (łańuch) Shimano XTR Crankset: (Korby) Shimano XT-180mm Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano XTR 971 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Sram X.0 Red-medium Fork: (Widelec) FOX F80 32 RLC Frame: (Rama) Merida FLX SE rozmiar 20'' - karbon Handlebar: (Kierownica) Ritchey WCS White Headset: (Stery) KCNC Radiant Red Pedals: (Pedały) Crank Brothers Beater Sl Seat: (Siodło) Selle Italia Flite Gel Seatpost: (Sztyca) KCNC Ti Pro Lite 400mm 31,6 Red Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Merida Shifters: (Manetki) Gripy Sram X.0 Starnut: (Gwiazdka) Stem: (Mostek) Ritchey WCS RED Tire (Front): (Opona przednia) brak Tire (Rear): (Opona tylna) brak Top Cap: (Top cap) patrz stery Wheel Front: (Koło przednie) Shimano XT WH M775 Wheel Rear: (Koło tylne) Shimano WH M775 Kilka zdjęć. Kiepska jakość, robione na poczekaniu. Gdy przyjdą pozostałe części, projekt przeniosę do działu wyżej, a zdjęcia zrobię raz jeszcze na wadze. http://img97.imageshack.us/g/p3270520.jpg/ Tyci tyci zarys, jak będzie się prezentować. Przepraszam, ale z braku możliwości edycji Masa wstępna roweru BEZ OPON to 8750g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Na mój gust - zupełnie sobie zepsułeś stylistykę dodając czerwień, tym bardziej w takich miejscach jak mostek czy sztyca. No ale są gusta i guściki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 nom dokladnie, dlaczego nie bialy mostek? jeszcze jakbym mial sie czepiac, to wspomnialbym o kolach, czemu nie skladane na maszynach? poza tym elegancja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Jak zobaczyłem zdjęcia, to przez te naklejki na kołach myślałem, że są kwadratowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantage Napisano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Ponieważ z kołami to ja miałem szczeście, i nabyłem je w atrakcyjnej cenie. Póki co, będe na nich śmigać, są sztywne, są pod UST, a na tym mi zależało. Hmm, powiem szczerze, że co do koloru sztycy to ja się ciągle waham. Sam miałem takie obiekcje, czy tu pasi. Wasza opinia aktualnie jeszcze bardziej dała do myślenia. Sztycy jeszcze nie mam, miała przyjść w dostawie po świętach, więc kolor mogę zmienić jeszcze. Właśnie problem leży w odcieniu, jaki ma sztyca KCNC, zupełnie inny, niż mostek. Iść w czarną, neutralna. Biała, nie widziałem białych, prócz Ritcheya White, ale to już ponad 100g cięższa . Zależy mi na lekkiej sztycy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Rower będzie na pewno bardzo ciekawy ze względu na ramę, która jest naprawdę dobrą ramą. Jeśli chodzi o czerwoną sztycę i mostek też nie odważyłbym się na taki zabieg. Jeśli nie masz jeszcze kupionej sztycy to nie kupuj czerwonej tylko czarną, przynajmniej ja bym tak zrobił. Mostek juz po sprawie no chyba że go sprzedaż i kupisz biały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pr5Rider Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Rower zapowiada sie bardzo dobrze.Moim zdaniem zepsułes sobie wyglad tym wisniowym mostkiem jeszcze wersje niebieskiego fox'a do tego nie pasuje.Ale zobaczymy co ci wyjdzie zycze powodzenia w dalszym tworzeniu tego projektu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantage Napisano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Jak napisałem, rower będzie w "kupie" w przeciągu 2 tyg. Co do sztycy, wybór padnie na czarną wersję w/w. Nic ciekawego w tym przedziale wagowym i cenowym nie widziałem jeszcze. Aktualnie rozglądam się jeszcze za jakąś biżuterią do korby. No i rogi. Jeszcze nie mam pomysłu :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantage Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Witam, wczoraj przyszła upragniona tylna perełka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 perełka nie ma co Widziałem że jednak zdecydowałeś się na sprzedaż czerwonego mostka BTW mam taka samą wagę co Ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantage Napisano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Tak, ponieważ faktycznie, kokpit będzie biały. Jedyne czerwone akcenty to nyple, Sram X.O, śruby w korbie Może znasz kogoś kto byłby tym mostkiem zainteresowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kosciczek Napisano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Meridę kolorystycznie będziesz miał podobną do mojej, tylko ja mam kokpit czarny. Nie wiem kto byłby chętny na Twój mostek. Popytam wśród znajomych, ale nikt z nich nie plauje inwestycji w tym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantage Napisano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2010 Problem polega na tym, że stery KCNC Radiant mają zupełnie inny odcień czerwieni, niż mostek Ritcheya :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantage Napisano 12 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Odebrałem ostatnie części. Przedni XTR 971, podkładki Tokena alu pod mostek, przewody hamulcowe. Jutro sprzęcik jedzie w celu dłuuuuuugo oczekiwanego połączenia w jedność Jak tylko odbiorę do z serwisu, a mówią, że na środę będzie, to wstawiam fotki! PozdRower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rmn1 Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 CZemu nie składasz sam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Miałem zadać to samo pytanie. Wiesz ile frajdy jest w tym,że możesz złożyć sam, a potem ta satysfakcja.... bezcenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlodyasg Napisano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2010 Ja nawet jak już oddam rower do serwisu to po odebraniu sprzętu sam wszystko sprawdzam, bo czuję taką dziwną niepewność. Rutyna może zgubić, a sztuczne zęby są drogie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantage Napisano 16 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 Witam, od wczoraj rowerek jest złożony Od razu chcę zaznaczyć, że sterówka jeszcze nie jest docięta optymalnie, więc nie sugerujcie się kominem i niepasującymi podkładkami. Zniknie to w ciągu tygodnia Koniec końców sztyca jest czerwona, i nie żałuję. Długo toczyłem walkę z samym sobą, czy czarna czy czerwona. Ale efekt mnie powalił, i nie zniemiłbym już na czarną Rowerek finalnie będzie ważyć w przedziale 9550-9690g w zależności od opon. W tym stanie waży 8490g. Heh, 1,5 roku składałem W rzeczywistości prezentuje się zdecydowanie lepiej, niż na zdjęciach. Robione na szybko przed wyjazdem. Na dniach wrzucę lepsze wykonane przy słonecznej aurze To co dziś zauważyłem po jeździe, to nieziemska praca Foxa (wcześniej miałem R7). Hamulce docieram, ale już zaczynają blokować koła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 no, no rowerek powala. kolorystycznie też mi się podoba. Ciągle mam wrażenie, że te koła są kwadratowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantage Napisano 17 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 zapewniam, że nie są Idą po drodze jak marzenie Dziś jakieś 80km nakręciłem na nim, i powiem, że to bajka Hamulce już łapią zdecydowanie mocniej Gripy, zmiana precyzyjna jak szwajcarski zegarek z typowo SRAM'owskim strzałem Siodełko póki co bardzo wygodne, ale już widzę, że mogę zlikwidować podładki nad mostkiem, i zobaczyć, czy z tą pod coś robię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 wklej jeszcze jakieś foto z oponami, bo moja wyobraźnia dziwnie działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK# Napisano 17 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 No wygląda miodzio! Koła ładnie się komponują z ramą (zresztą sam mam takie same i jestem bardzo zadowolony, żadnego centrowania od 1,5 roku, tylko raz dociągałem szprychy). Opony już masz? Skoro masz koła pod ust, to proponuje jakieś tubeless'y lub tubless ready. Sam używam Hutchinsony Pirahna Tubeless light i już chyba nigdy nie wrócę do dętek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vantage Napisano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 Muszę mieć opony, skoro zrobiłem już na nim ok 110 km Aktualnie mam starego Maxxis'a Crossmarka i RR. Z dętkami. Mam zakupiony płyn Hutchinsona, ale się zastanawiam czy to robić teraz. Jak już, to przed ostrym górskim maratonem, a Wrocław pojadę na dętce. A opony do ścigania (prócz warunków typu ostre błoto) to Maxxis Crossmark. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojteK# Napisano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2010 No tak ślepy jestem... Zasugerowałem się zdjęciem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.