NOKIkar Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Słuchajcie mam problem , mam hamulce v-brake , ostatnio zaczęły mi piszczeć hamulce i stwierdziłem że stare klocki saccon nadają się do wymiany , po zdjęciu ich okazało się że są w całkiem dobrym stanie i nie są bardzo zużyte , mimo to zdecydowałem się zało9rzyć nowe klocki shimano deore , jednak problem został w połowie załatwiony, gdyż hamulce piszczą przy delikatnym hamowaniu , jak myślicie co może być nie tak , proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitUSER Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Większość Vek (z jakimi się spotkałem) piszczy jak dostanie trochę wody lub błota, w innym przypadku mi zawsze działały dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 mitUSER jeździłem ostatnio po błocie i też myślałem zę to od tego jednak wyczyściłem i wytarłem (mogła być wilgotna) felgę i dalej piszczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micha09 Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Może masz obręcz brudną? Nawet jesli na taka nie wygląda to nalej do cieplej wody plyn do naczyc i wyczysc obrecze i klocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KhaH Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Spróbuj zmienić ustawienie klocków.Powinno pomóc na złe dźwięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitUSER Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Wyczyść obręcz i klocki (sposób micha09), potem wytrzyj je szmatką lub zostaw do przeschnięcia na noc (najlepiej to i to). Możesz spróbować także takich klocków http://www.allegro.pl/item951260372_nowe_klocki_hamulcowe_accent_4_function_pro.html W zimówce mam takie (razem z SD5) i jakoś specjalnie nie piszczą (ale jednak jak dostaną wody/błota/śniegu o co w zimie łatwo to piszczą), tylko to trochę droga zabawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 micha09 , KhaH i mitUSER , najpierw zmienię ustawienie klocków , jeżeli to nie pomoże to zrobię tak jak micha09 i mitUSER radzą , jak by jeszcze coś nie chodziło , to chyba pojadę do sklepu i facet z tam tond mi dopasuje jakieś klocki żeby nie piszczało , i dzięki za pomoc jak na razie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 28 Marca 2010 Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Piszczące klocki przydają się jak na ludzi którzy chodzą całą szerokością chodnika więc to nie jest aż taki problem bo mi by sie przydało czasami takie coś żeby nastraszyć ludzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 28 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 przełożyłem klocki i nie piszczy , ale mimo tego dokładnie umyje felgę jak radziliście , tylko nie wiem kiedy , Qamal ja nie mam z tym problemu . bo opony rubeny które mam obecnie założone , przy mocnym w ciśnięciu hamulca na chodniku lub asfalcie, dają taki pisk że ludzie uciekają , kiedyś nawet używałem trąbki gazowej ale ja przejechałem , bo nie nawidze dzwonków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DuneR Napisano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 Przod klocków zbierzne, a tyl tych samych klockow rozbierzne i gra malina :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.