Skocz do zawartości

[hamulce] problem z piszczącymi v-brakami

NOKIkar

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie mam problem , mam hamulce v-brake , ostatnio zaczęły mi piszczeć hamulce i stwierdziłem że stare klocki saccon nadają się do wymiany , po zdjęciu ich okazało się że są w całkiem dobrym stanie i nie są bardzo zużyte , mimo to zdecydowałem się zało9rzyć nowe klocki shimano deore , jednak problem został w połowie załatwiony, gdyż hamulce piszczą przy delikatnym hamowaniu , jak myślicie co może być nie tak , proszę o pomoc

Wyczyść obręcz i klocki (sposób micha09), potem wytrzyj je szmatką lub zostaw do przeschnięcia na noc (najlepiej to i to). Możesz spróbować także takich klocków

http://www.allegro.pl/item951260372_nowe_klocki_hamulcowe_accent_4_function_pro.html

W zimówce mam takie (razem z SD5) i jakoś specjalnie nie piszczą (ale jednak jak dostaną wody/błota/śniegu o co w zimie łatwo to piszczą), tylko to trochę droga zabawa

micha09 , KhaH i mitUSER , najpierw zmienię ustawienie klocków , jeżeli to nie pomoże :) to zrobię tak jak micha09 i mitUSER radzą , jak by jeszcze coś nie chodziło :icon_confused:, to chyba pojadę do sklepu i facet z tam tond mi dopasuje jakieś klocki żeby nie piszczało :icon_confused: , i dzięki za pomoc jak na razie :icon_wink:

przełożyłem klocki i nie piszczy :thumbsup:, ale mimo tego dokładnie umyje felgę jak radziliście , tylko nie wiem kiedy , Qamal ja nie mam z tym problemu . bo opony rubeny które mam obecnie założone , przy mocnym w ciśnięciu hamulca na chodniku lub asfalcie, dają taki pisk że ludzie uciekają :icon_wink:, kiedyś nawet używałem trąbki gazowej ale ja przejechałem ;) , bo nie nawidze dzwonków :D

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...