banditxc Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Witajcie, zastanawiam sie nad zakupem kasku Giro ionos badz atmos. Nadaja sie rowniez w gory czy tylko na szose ? I jakie jest wasze zdanie na temat stosowania daszkow ? Warto czy jednak mozna sie bez niego obejsc ? Zawsze jezdze w okularach na rowerze. Wiem ze daszek przeszkadza na szosie stad sie go nie stosuje a w wiekszosci kaskow dedykowanych w gory juz te daszki sa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 W większości modeli Giro daszki są odpinane i kaski zaczynają wyglądać jak szosówki.. budowa jest bardzo podobna.. ja powiem szczerze że jakiś super zalet daszków nie widze ale kask z daszkiem na pewno wygląda lepiej niż bez:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banditxc Napisano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 No tak aspekt wizualny tez bardziej do mnie przemawia za zakupem kasku z daszkiem ale bardzo mi sie podobaja oba kaski Ionos i Atmos dlatego chetnie bym sie raczej na nie zdecydowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 kaski z półki Giro mają już atesty bezpieczeństwa i są wykonane już raczej jakościowo dobrze więc można spojrzeć na ilość otworów wentylacyjnych co poprawi ci chłodzenie komputera mózgowego, system dopasowania, czy klamra, czy pokrętło, drobiazgi takie jak daszki czy siatki przeciw krwiożerczym owadom, wygodę bo każdy ma inne kanty na łbie no i oczywiście wygląd.. więc musisz zdecydować czekamy na linka z produktem który wybierzesz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banditxc Napisano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 W tygodniu gdy czas pozwoli wybiore sie na przymiarki do sklepow i cos pomierze Ale osobiscie mam nadzieje ze podejdzie mi Ionos. Najbardziej mi sie podoba. Chociaz gdybym znalazl ciekawy daszek giro to zrobilbym hybryde Widzieliscie moze same daszki giro do kupienia gdzies w necie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAFI1784 Napisano 27 Marca 2010 Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Tak dla podniesienia na duchu http://mainhg.demotywatory.pl/uploads/201003/1269556373_by_hydraulik_500.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banditxc Napisano 27 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 heh swietne górki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.