Magmaruss Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Witam! Mam problem z 7 przełożeniem kasety (czy jak to się nazywa). Podczas mocnego depnięcia łańcuch obmyka. Dodam, że kaseta ta ma zaledwie 500 km przebiegu. Zauważyłem, że na 7 biegu kręcąc korbą do tyłu łańcuch spada na 8 bieg. Czy to wina regulacji? Proszę o odpowiedź. Osprzęt znajdziecie tutaj : http://www.kross.pl/573-g517-k2181-level_a6_v-brake.html Zdjęć nie będzie, ponieważ tymczasowo nie mam aparatu. Wiem, że bez zdjęcia może być trudniej, ale prosiłbym chociaż o sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 Zle wyregulowana przerzutka tylna na 99% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 26 Marca 2010 Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 jezeli krecac korba do tylu łancuch spada to przerzutka jest rozregulowana. Wyreguluj ja, i zobacz co bedzie potem sie dzialo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Marca 2010 Tak jak chłopaki piszą łańcuch nie idzie swoją ścieżką i jak mocniej depniesz możliwe ze skacze miedzy 7-8 i tak to sie właśnie objawia. Pokręć śrubą baryłkową przy przerzutce w lewo 1-2 obroty. Popatrzy czy łańcuch jest mniej więcej na środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Podłączę się do pytania. Mam nową kasetę HG30 i nowy łańcuch HG40. Jak chcę ostrzej przyspieszyć, łańcuch skacze po kasecie. Czego może to być wina ? Przerzutka tył też jest nowa (SLX). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Kwietnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Jeżeli łańcuch i kasta sa nowe to w miare normalne bo z jakieś 60-100km sie musi to "dotrzeć" w zależności jak kto jeździ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Dzięki, łap + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 W nowym napędzie wszystko jest tak spasowane że nic nie musi się docierać. Jeżeli skacze to coś nie tak jest w napędzie - może jakaś zębatka krzywa, może źle wyregulowane przerzutki, może któreś z ogniwek łańcucha ciężej pracuje itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 Spróbuję go dokładnie wyczyścić i wyreguluję tylną przerzutkę, może będzie lepiej. A czy może to być wina za krótkiego łańcucha ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasskulainen Napisano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2010 nie zgodze sie u mnie w nowym krossie tez przeskakiwalo ale za namowa madrzejszych poczekalem pare km i po jakims czasie sie ulozylo i przestalo skakac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.