Skocz do zawartości

[amortyzator] rock shox dart 3 vs Tora 302 SoloAir vs RST Omega TnL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak powiedział pewien Japończyk: "Tora, Tora, Tora" :)

A tak poza tym to pytasz o amortyzatory z trochę różnych półek cenowych. Tora SA w cenie Omegi niekoniecznie będzie super amorem.

• Mod Team
Napisano

Darta bym skreślił, przy moich 90kg pracował poprawnie ze standardową sprężyną ale słabiutki, szybko go zamęczyłem. Pozostają dwa - mój typ TORA.

Napisano

Zdecydowanie tora , Przede wszystkim powietrzny amor, dość ciężki ale mocny, ja swoją torę traktowałem dość ostro , o dała radę;) Niestety jest jeden problem, brak tutaj systemu anty-dobiciowego, wiec lepiej ją pompować trochę mocniej, albo uważać na większe skoki, poza tym ok , łatwa w serwisowaniu .

Dart 3 tak na wage 70/75 kg też byłby ok , chodzi nawet fajnie .

RST to jakaś pomyłka :|

Napisano

Tora będzie sensownym rozwiązaniem z tych tutaj podanych, katowałem ją dość długo, zdarzały się też jakieś hopy i wszystko to przetrwała ;) Prosta bez udziwnień, łatwy serwis tylko jak pisali chłopaki trzeba ją ciut więcej podpompować jak chcesz poszaleć ;)

Pozdrówki

• 1 rok później...
Napisano

pomogl by mi ktos wybrac pomiedzy Sr Suntour Duro Triple a Rock Shox Dart 3 ??? POMOZCIE!!! ktore lepsze pod rame arkus vip surfage ?? waze 55kg

Napisano

dart odpada bo jest to amor na wagę 90+ a Duro triple to jakaś pomyłka bez tłumienia, ale do twojej wagi Triple był by lepszy, choć i tak kiepsko by pracował (o ile by pracował), a po drugie Triple to dwupółka i nie brał bym ze względu na sam wygląd. Sam ważę ok. 55 kg i moja Tora U-turn pracuje pode mną bardzo kiepsko, może te 7-8 cm z 13, ale muszę się umęczyć i na kolejny sezon już powinien być Revel :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...