Skocz do zawartości

[rower] ~1600 pln miasto + okolice

Kaleb

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako, że mój 12 letni, czeski superior MTB zaczyna powoli dogorywać postanowiłem coś kupić nowego. Poza tym wydaje mi się, że jest dla mnie za mały bo po dłuższej jeździe dopada mnie syndrom "żółwia wystawiającego głowę ze skorupy" czyt. boli odcinek szyjny kręgosłupa. Jego zaletą jest to, że nikt go nie zwinie, bo jazda na nim bez znajomości licznych usterek i wsłuchania się w alarmujące odgłosy (zatrzymaj się! zatrzymaj się natychmiast!) może prowadzić do ciężkiego uszkodzenia ciała.

Ad rem.

Nie jestem jakimś hardcorowym ścigantem, ale:

• lubię jeździć po mieście, chcę mieć możliwość wskoczenia na krawężnik bez obaw, że z kół się 8 porobią badteeth.gif
  • chciałbym, żeby rower rozwijał w miarę rozsądne prędkości - w obecnym brakuje mi przełożeń, mam 3x6
  • czasem się wybieram poza miasto, w tym wypadku Kraków - tereny nie są wymagające, Lasek Wolski, Skałki Twardowskiego, okolice Zakrzówka, żwirek, od święta piasek, zjazd po kamienistej drodze, ale bez szaleństw przez krzaczory
  • poza miastem

I wyczaiłem, iż najlepszy dla mnie sprzęt to rower crossowy. Kandydatów mam takich:

• Unibike Viper GTS
  • Trek 7300
  • Kellys Saphix

Wszyscy chwalą tego Unibajka, ale chciałem zasięgnąć opinii forumowiczów.

Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...