Skocz do zawartości

[rower] Kross Hexagon V2 vs Merida Juliet vs Merida K-Five

bigfoot741

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

szukałem z dziewczyną roweru dość taniego (ok. 900 pln) I takie modele ( Kross Hexagon V2 Merida Juliet (v10 bodajże) upatrzyliśmy w rowerowych i były dobre rozmiarowo.

I teraz pytanie który z tych rowerów polecacie? Ja tu się kompletnie nie znam w tej kwestii, więc prosiłbym o jakieś uzasadnienie.

( Choć i tak pewnie najlepsza z tych 3 będzie Merida Juliet ;] ). A tak w ogóle to czy warto w tej cenie kupić któryś z tych rowerów?

Promocje się obecnie już pokończyły i wiem ,że żadnej rewelacji nie będzie, po promocyjnej cenie ze sklepu internetowego wolałbym nie brać, bo zawsze jednak lepiej, żebym wcześniej dziewczynę na taki rower posadził.

Zwłaszcza, że to jej pierwszy rower, jest dość wybredna i ogólnie ciężko mi było ją na rower namówić.

Aha, parametry techniczne kobiety:

~45 kg

~160 cm wzrostu

Jakieś rady?;)

• Mod Team
Napisano

Według mnie rowery (V3 i Juliet)są na podobnym poziomie.

Merida ma bardziej damskie, ładne malowanie.

Przecież kobiety jeżdżą wyglądem a nie osprzętem (w większości).:D

Napisano

Według mnie rowery (V3 i Juliet)są na podobnym poziomie.

Merida ma bardziej damskie, ładne malowanie.

Przecież kobiety jeżdżą wyglądem a nie osprzętem (w większości).:D

Owszem są na podobny poziomie dlatego patrzyłbym na cene :D, a co do malowania to Hexa V3 Lady w ubiegłym roku kupiła sobię moja siostra i malowanie jest naprawdę typowo kobiece :D, nie widziałem Meridy na "żywo" ale Hexagon zrobił nie małe zaskoczenie, zresztą rama w tym modelu jest taka sama jak w wyższym Levelu A2 (zaryzykowałbym że jedna z najsztywniejszych w tej cenie).

Napisano

Owszem są na podobny poziomie dlatego patrzyłbym na cene :thanks:, a co do malowania to Hexa V3 Lady w ubiegłym roku kupiła sobię moja siostra i malowanie jest naprawdę typowo kobiece :), nie widziałem Meridy na "żywo" ale Hexagon zrobił nie małe zaskoczenie, zresztą rama w tym modelu jest taka sama jak w wyższym Levelu A2 (zaryzykowałbym że jedna z najsztywniejszych w tej cenie).

No tak,ale rama Juliet jednak ma troszkę niżej siedzenie,a ma dziołcha lubi sobie nisko jeździć, więc to raczej przesądza sprawę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...