drwal44 Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Czesc wszystkim.Mam pytanie,chce kupic kasete shimano lx hg70 i zastanawiam sie nad lancuchem ig70,czy lepszy bedzie hg70. czy jest jakas roznica w dzialaniu na kasecie hg lancucha ig? troche to pogmatwane dla mnie .Bardzo prosze o odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Marca 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 http://pl.wikipedia.org/wiki/HyperGlide Jak głosi wiki system IG sie nie przyjął i ja bym w niego nie inwestował aczkolwiek łańcuch powinien działać bez problemów. Lepiej weź sobie hg70 albo zapłać troszkę więcej i kup record c9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qamal Napisano 25 Marca 2010 Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Łańcuchy IG współpracują dobrze z każdym innym systemem, ale najlepiej oczywiście z zębatkami IG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drwal44 Napisano 25 Marca 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Mam mozliwosc tanio kupic taki zestaw ;kaseta hg70 i lancuch ig 70.za lancuch hg70 musialbym doplacic,ale jesli warto to doplace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieK6 Napisano 7 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Witam! Mam podobny problem i nie chciałem zaśmiecać nowym tematem, więc się "podepnę". Posiadam kasetę Cs-HG60 8rz. i łańcuch IG. Chciałbym je wymienić, ale mam jeden problem. Kaset tych już nie produkują, ale podobno CS-HG70 jest kompatybilna. Problem dotyczy łańcucha. Bardzo ciężko dostać dobry łańcuch typu IG, a nie wiem czy HG będzie współpracował z moją korbą, a mianowicie STX RC, która jest wg shimano kompatybilna z łańcuchami IG. Proszę o podpowiedź czy będzie problem przy łańcuchu HG ?? A jeśli tak to wiecie może gdzie w necie mogę kupić dobry łańcuch IG?? Z góry dziękuję za odp. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Kupuj i sie nie przejmuj Gratuluje kultowego sprzetu Moj kumpel ma SXT RC to były sprzęty nie to co teraz... Bedzie działało bez żadnych zastrzeżeń o ile masz to wyregulowane jak należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam! Mam podobny problem i nie chciałem zaśmiecać nowym tematem, więc się "podepnę". Posiadam kasetę Cs-HG60 8rz. i łańcuch IG. Chciałbym je wymienić, ale mam jeden problem. Kaset tych już nie produkują, ale podobno CS-HG70 jest kompatybilna. Problem dotyczy łańcucha. Bardzo ciężko dostać dobry łańcuch typu IG, a nie wiem czy HG będzie współpracował z moją korbą, a mianowicie STX RC, która jest wg shimano kompatybilna z łańcuchami IG. Proszę o podpowiedź czy będzie problem przy łańcuchu HG ?? A jeśli tak to wiecie może gdzie w necie mogę kupić dobry łańcuch IG?? Z góry dziękuję za odp. Pozdrawiam Co do kompatybilności to koledzy już się wypowiedzieli. Odnośnie kupna łańcucha IG to zerknij tutaj http://xtrabike.pl/?co=38&nr=132&strona=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacieK6 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Super. Wielkie dzięki za porady i link do łańcucha. Osprzęt STX RC faktycznie dobry, przetrwał wiele lat bez specjalnego "pieszczenia" i jeszcze nie zawiódł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.