Skocz do zawartości

[lampka] Bocialarka 3.0 - Cree XP-G Inside

DominikM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

300 wobec 550 lumenów (900 jeszcze nikt nie widział poza laboratorium - choć mam wątpliwości czy widzieli i tam :) )

Te 250 lumenów doświetla boki, tak że zasięg jest bardzo podobny :P

Napisano

Rulez, to wiele nie pomoże nie da się przeskoczyć leda SSC P7, który w najlepszej selekcji w warunkach laboratoryjnych (aktywne chłodzenie na radiatorze miedzianym heatpipe + 1,6kg miedzi) nie daje więcej jak 750 lumenów dla 2,8A. A ponieważ przy takim zasilaniu nie wyciągnie się 3 godzin z pakietu 4,5Ah realny poziom zasilania leda nie może być wyższy jak 2,3A co da 650 lumenów w warunkach laboratoryjnych... :)

Napisano

Ja nie twierdzę, że wyciągnie 900 lm. , ale jest zrobiona na selekcjonowanych SSC P7 D-bin, jest dopracowana,dokładnie wykonana, ma skuteczne chłodzenie i porządny sterownik.

Napisano

Brakowało mi tylko lepszego doświetlania ostrych zakrętów. Była mała niepewność gdy nie widziałem, co kryje się po wewnętrznej stronie zakrętu.

Moglibyście mi polecić jakąś lampkę na kierownicę, która świeci blisko ale bardzo szeroko? Takie uzupełnienie bocialarki. Kwota jaką mogę przeznaczyć to 150zł, góra 170zł.

Do tego idealnie nadaje się czołówka i do tego jest jeszcze bardziej praktyczna, zawsze się przyda na jakiś biwak ;)

Absolutnie można polecić coś z oferty Petzl'a np. Myo XP.

Napisano

No więc nabyłem drogą kupna wersję 3.0 i powiem krótko, że nie mam pytań.

Szeroka plama światła, duża jasność i zasięg. Poprzednia lampa, czyli Cateye HL EL 450, po prostu nie ma startu - różnicę jakościową trzeba by tu liczyć w setkach procent.

Póki co jedyna łyżka dziegciu do tryb mrugający. Jest faktycznie uciążliwy, ale ponieważ i tak z niego nie korzystam, więc mi dynda.

Jestem zadowolony i tyle.

• Mod Team
Napisano

Jest jakaś sensowna opcja odnośnie mocowania do kasku ?

Czy akumulatorki 18650 ogólnie dostępne na allegro to te, które otrzymujemy wraz z lampką ?

Zastanawiam się nad zestawem ssc p7 na kierownice i bociana na kask

Czy może lepiej 2 bociany ... ? Przynajmniej baterie te same ...

Zastanawia jeszcze jedna rzecz sscp7 4x18650 3h świecenia , bocian 1x18650 2h świecenia ...

Napisano

Nie ma sensownego mocowanie na kask poza rozwiązaniem typu "lock-block" - ale to nie do wszystkich kasków pasuje. Działa podobnie jak to mocowanie na kierownice tylko z rzepami z każdej strony.

Różnice w czasie i ilości światła wynikają z mocy i różnic w zastosowanych ledach.

SSC P7 ma wydajność przy prądzie 2A około 85 lumenów z wata. => 2A / 7,22W => 580 lumenów

Cree XP-G ma wydajność przy prądzie 1A około 110 lumenów z wata. =>1A / 3,26W => 350 lumenów

Napisano

Czy akumulatorki 18650 ogólnie dostępne na allegro to te, które otrzymujemy wraz z lampką ?

Bocian daje akumulatorki z demontażu baterii do laptopa, ale ogólnie jest to ten sam typ i będą pasować.

Najlepiej brać tylko te modele z zabezpieczeniem przeciwzwarciowym itd. oznaczane są jako protected.

Napisano

Chciałbym tylko przypomnieć że w opisie aukcji Bocianowej(Bocialarka) latarki jest tekst o tym że akumulatorki z zabezpieczeniem są za długie i że latarka sama dba o nie rozładowanie akumulatorka za głęboko.

Ja mam takie pytanko, czy ktoś usiłował dorobić przedłużkę latarki by zmieścić drugi akumulatorek i jak się to sprawuje?

Zdrówka

• 1 rok później...
Napisano

Kto wie co moglo stac sie z moja bocia?

Wracalismy z sudet pociagiem, w pociagu wsadzilem lampke do plecaka. Na miejscu przestala w ogole dzialac.

Szkielko dostalo chyba delikatnego luzu i cos delikatnie obija sie w srodku :/

Napisano

Sprawdź czy nie odkręciła się "nakrętka" w elemencie z włącznikiem - od strony sprężynki. Wprawdzie nie w bocialarce ale mnie tak było - był luz i nie lączyła. Po dokręceniu wszystko ok.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...