Skocz do zawartości

[hamulce v-brake i klamki]Avid sd7- klamki nie odbijają

kubek20

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Mam problem z hamulcami i klamkami Avid SD7 (klamka "zostaje" w miejscu po naciśnięciu). Hamulce i klamki są nowe i wyregulowane. Czy problem rozwiąże wymiana pancerzy na dłuższe (te są trochę krótkie)?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

Sprawdź końcówki pancerzy, może linka się tam blokuje bo pancerz jest za bardzo ściśnięty i trzeba go rozgiąć, albo może dałeś końcówki od pancerzy przerzutek (które są węższe) do hamulców.

Napisano

Końcówki na pewno dałem dobre, jutro kupię nowy pancerz i linkę to się poprawi...pancerz przycinałem, bo linka była za krótka, to przy końcu się będzie raczej ta linka blokować. :D

A przy okazji- jakie okładziny do klocków polecacie?

Napisano

Dokładnie o te. Żadnych lepszych nie znalazłem jakie są na rynku. Czy Merida, czy Author nie ma znaczenia, to jest to samo, kwestia tylko jak komu wyjdzie taniej.

Napisano

No i kupa...wymieniłem linki i pancerze, przedni hamulec dobrze działa, a tylny jest praktycznie cały czas zaciśnięty i luźna linka dzwoni o ramę. Tym razem to nie jest wina pancerza.

Napisano

Próbowałem kręcić, sprężyna też jest prawidłowo założona. Pojeżdżę trochę i zobaczę, a taką instrukcje też mam(dostałem z hamulcami). Dzięki za dobre chęci, jutro jeszcze raz wszystko posprawdzam.

• Mod Team
Napisano

Może spróbuj się pobawić tymi podkładkami pod klockami. Zostaje także inne umiejscowienie trzpienia sprężyny w otworach pivota ( pozycja nr 1 w instrukcji)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...